Juniori: Hrvatsko slavlje u Italiji

Picture 008Kombinirana Hrvatska boksačka reprezenacija kadeta i juniora, slavila je u drugom prijateljskom ogledu u Italiji. Hrvatski su reprezentativci nadboksali talijanske vršnjake s 10:8. Iako smo počeli s hendikepom, obzirom da je Matej Šimec zbog loma prsta propustio drugi meč s Talijanima, naši su boksači pokazali sjajnu kvalitetu pobjedivši u Treviju s mečem prednosti.

Nakon početnog poraza iz Poleta gdje su jaki Talijani slavili s 12:8, Hrvatska je vrsta uzvratila u Hotelu Torre di Torre Matigge pred ispunjenom dvoranom. Uz sjajne pobjede velteraša Luke Prtenjače i Luke Plantića u srednjoj, slavili su Marko Križanović (49 kg), Marin Jančić (91) i Miljan Laković (+91). Usprkos porazima i ostatak reprezentacije dostojno je branio šahovnicu, te su mladići zasluženo uzeli pobjedu u gostima.

Ovo je odlično ugrijavanje za Hrvatsku juniorsku reprezentaciju uoči Svjetskog prvenstva (travanj u Sofiji ) i Olimpijskih igara mladih ( Kina Nianjing kolovoz 2014.).
REZULTATI:
YOUTH
49 Kg Perrone (ITA) vs Krizanovic (CRO) 1-2
56 Kg Amoroso (ITA) vs Kolak (CRO) 2-0
69 Kg Sarchioto (ITA) vs Prtenjaca (CRO) 0-3
81 Kg Mineo (ITA) vs Loncar (CRO) 3-0
60 Kg Maietta (ITA) vs Hunic (CRO) 3-0
91 Kg Budani (ITA) vs Jancic (CRO) 0-3
+91 Kg Ferrante (ITA) vs Lakovic (CRO) 1-2
75 Kg Miraglia (ITA) vs Plantic (CRO) 0-3

69 Kg: Scannapieco (ITA) vs Zeljko (CRO) 3-0

Glavni trener Italije: Raffaele Bergamasco