Josip Ćorić furiozno, za samo 90 sekundi, završio meč i ušao u osminu finala

Josip Ćorić, 19-togodišnji div iz Čapljine, član splitskog Jokera, pobijedio je u prvoj borbi u superteškoj kategoriji (+91 kg) na Svjetskom prvenstvu mlađih seniora u Kielcu i plasirao se u osminu finala. Hrvatski prvak završio je meč protiv reprezentativca Moldavije Alexandru-Ioana Porubina za samo minutu i pol kada je sudac u ringu morao brojati Moldavcu i označiti Ćorićevu pobjedu prekidom.

Sudac je pred uraganskim naletom našeg Josipa zapravo poštedio Moldavca težih iskušenja, jer dosta mu je bilo i tih devedesetak sekundi provedenih nasuprot motiviranog i agresivnog Ćorića. Naš reprezentativac, osvajač odličja s lanjskog Europskog prvenstva mlađih seniora u Budvi, od prve minute preuzeo je dominaciju u ringu i već u prvoj minuti uveo Moldavca u probleme. Serijama udaraca u glavu i tijelo natjerao ga je na povlačenje i bijeg prema konopcima i već tada je bilo jasno da će Porubin teško izdržati sve tri runde.

Pokleknuo je ubrzo na polovici prve runde, nakon nove serije teških direkata i krošea u glavu i tijelo, pokrio se rukavicama, Ćorić je uputio još nekoliko jakih udaraca, slomio mu otpor aperkatima i sudac je brojao Moldavcu koji više nije bio u stanju nastaviti meč.

Josip Ćorić je superiorno okončao svoj prvi nastup na Svjetskom prvenstvu, ušao među 16 najboljih i sljedeći protivnik bit će mu Španjolac Mohamed Larossi Ouahouh u osmini finala, u petak, 16. travnja.

Ćorić je prvim mečom i razornim završetkom svakako pokazao da će mu suparnici s velikim strahopoštovanjem ulaziti u ring i da je sposoban za najveće stvari u najjačoj konkurenciji mladih boksača svijeta.