Josip Biletić : Boks je moj život i od njega neću odustati

Član Boksačkog kluba Sesvete Josip Biletić iz Mađarske gdje je održano Svjetsko prvenstvo za mlađe seniore kući se vratio vrlo rano. Nakon što je u prvom kolu bio slobodan, europski juniorski prvak poražen je od Mađara.

“Iskreno, ja s borbom i svojim nastupom nisam bio zadovoljan. Iako nisam bio u top formi, smatram da sam bio bolji i pobijedio po bodovima u sve tri runde. To mi nje rekao i moj trener koji mi je odmah rekao da meč u Mađarskoj zaboravim. Sve postoji na internetu i tamo se vidi da sam uputio više čistih udaraca u odnosu na domaćeg borca koji je zbog nižeg rasta morao je biti agresivniji i stalno se kretati naprijed. To su suci im uzeli kao prevagu za pobjedu.

Koliko te ljuti, treniraš stalno i onda odluče suci?

Poraz kao poraz ne . Jer rekao sam . Sa svojim boksom nisam bio zadovoljan. A što se sudaca tiče, znam da to svima teško pada jer koliko god da si ti dobar i kvalitetan pojavi se situacija iz koje nema izlaza. Ako se želiš baviti sportom , odnosno boksom moraš biti spreman i na to.

U mađarskoj si bio u kategoriji + 91?

To je teža od one koju sam radio kao mlađi senior. Ali to za mene nije bio problem jer sam se na to brzo navikao. Sve ostalo bilo je daleko od čistog boksa što se Mađara tiče.

Lekcija za ubuduće, domaćina treba nokautirati?

Ovo mi je bila stvarno dobra škola. Taj poraz u biti mi nije trebao jer mi je zatvorio vrata Olimpijskih igara. Nakon svega uzeo sam si duži odmor i nakon što sam hladne glave o svemu razmislio krećem od tamo gdje sam stao.

A to znači?

Ja u boksu želim ostati još jako dugo. Iako imam 18 godina i mlađi sam senior još do 1. 1 iduće godine, ja već sada znam da je boks moj život i od njega neću odustati. Za sve probleme uvijek je riješenje razgovor s trenerom i trening. Ja se sada spremam na mjesec i pol dana ozbiljnog treninga kako bih se vratio u stanje u kojem sam bio prije Mađarske. Siguran sam da ću biti u top formi što se tiče nastupa u domaćoj ligi. Pred kraj godine očekujem da ću imati prilike otići i na pokoji kvalitetan turnir.