Josip Bepo-Filipi u polufinalu Debrecena

Bepo-FilipiHrvatski boksački reprezentativac u teškoj kategoriji Josip Bepo Filipi uspio se kvalificirati u polufinale jakog međunarodnog turnita Istvan Bockai u Mađarskoj.

Od četiri hrvatskih boksača koliko ih je nastupilo u četvrtfinalu Bepo je jedini upisao pobjedu.
Prema riječima trenera Marija Šivolija-Jelice Stipan Pretenjača (64 kg) je u vrlo neizvjesnom meču protiv jako visokog i nezgodnog Kazahstanca Shyembergenova tijesno poražen. Usprkos ovom rezultatu naši su treneri Šivolija i Matas uvjereni da su suci isto tako pobjedu mogli dodijeliti Stipanu.
Mate Rudan (69 kg) je protiv znatno iskusnijeg Talijana odboksao jako dobaru borbu, i naš je stručni stožer dojma da je oštećen u sudačkoj odluci. Usprkos tomu, ovo je bilo dobro iskustvo za jako perspektivnog Rudana.
Superteškaš Josip Granić, nakon jučerašnje pobjede odboksao je solidne tri runde protiv nešto agresivnijeg Belgijanca. U neizvjesnom meču, koji je mogao otići u obje strane nakon proglašenja, digli su ruku boksaču iz Belgije.
Naš jedini polufinalist Josip Bepo Filipi je u odličnoj formi, što je pokazao u dvoboju kada je sa lijevim krošeom nokatirao boksaca iz Ashraf Elsaley Amira iz Katra. Sutra ga ga čeka Slovak, koji je danas bio bolji od domaćina Mađara. Prema procjeni Šivolije, za očekivati je prolazak u finale naseg Bepa.