Još dva dana do Grand Prix Zagreb

Danas je u hotelu Panorama održana konferencija za medije povodom prvog Grand Prix Zagreb, koji će se od četvrtka do subote održati u boksačkom centru na Zagrebačkom velesajmu. Međunarodni turnir u boksu za seniore organizira Hrvatski boksački savez, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba , Središnjeg državnog ureda za šport i Međunarodne boksačke organizacije (AIBA). Na prvom po redu turniru nastupit će više od 60 svjetskih boksačkih imena iz 12 zemalja.

Uz hrvatske šakače među kojima su  i osvajači medalja s olimpijskih igara, odličja sa svjetskih prvenstava, odličja sa europskih prvenstava i natjecatelji Svjetske lige te osvajači brojnih međunarodnih turnira diljem svijeta stižu jaki suparnici iz Europe i Azije.  Iznimno jaku konkurenciju za medalje u svim kategorijama potvrđuje i podatak kako je krema svjetskog boks potvrdila nastup na turniru Grand Prix Zagreb 2019 – tako ćemo u Zagrebu imati prilike vidjeti sljedeće boksače i reprezentativce država: Jordana, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovenije, Finske, Ukrajine, Rusije,  Italije, Rumunjske i Hrvatske,

Ukrajina šalje sjajne boksače poput Oleksii Tokarchuk Europskog prvaka, Viachieslav Havryljuk četverostruki osvajač Europskih medalja,  s Europskog prvenstva te brojnih WSB boksača. Jordan šalje Arapske prvake i osvajače medalja na Azijskom prvenstvu poput višestrukog osvajača medalja sa prvenstva Azije i  petog sa olimpijskih igara u Riju Husseina Iashaisha, Sami Noura. Rus Khataev, brončani s Europskog prvenstva 2015., Finac Topisas Lepo prvak Skandinavije, Mađar Mihaly Tarnocai osvajač Euro kupa. Najavila se i Mira Potkonen iz Finske, osvajačica bronce iz Rija te višestruka Europska prvakinja, Talijanka Alessia MEisiano Prvakinja EU, Mađarica Nora Halasz brončana s Euro kupa.

Za reprezentaciju Hrvatske nastupit će naši najbolji boksači:

Marko Milun (+91) – osvajač je bronce na Europskom Prvenstvu za  seniore 2019. Brončani  s Europskih igara u Minsku,, ranije se okitio srebrom Europskom Prvenstvu U22, te broncom također na  Europskom Prvenstvu U22.

Luka Pratljačić (+91) – osvajač je bronce EP na Europskom Prvenstvu U22 2019. godine.

Toni Filipi (-91)- izborio je broncu na Europskom Prvenstvu za  seniore 2019. Brončani  s Europskih igara u Minsku, ranije je osvajao srebra na europskom i svjetskom prvenstvu za mlađe seniore. Također je uzeo srebro i broncu na Europskim prvenstvima U22, srebro na Mediteranskim Igrama i srebro na Olimpijskim Igrama mladih.

Zvonimir Rebolj (-91) – Europski je prvak na policijskom i vatrogasnom prvenstvu

Luka Plantić (-81) –  Europski je  prvak, te vice prvak svijeta u uzrastu mlađih seniora, srebrni je s Olimpijskih Igara mladih

Matej Uremović (-81) osvajač je brončanih odličja na europskim prvenstvima za kadete i juniore

Sara Beram (-64) – brončana s prvenstva EU

– Izuzetno smo ponosni što će u Zagrebu doći boksači sa par kontinenata. Veselimo se susretima naših najboljih boksača sa inozemnim predstavnicima – izjavio je predsjednik Hrvatskog boksačkog Saveza, g. Bono Bošnjak. Nadovezao se na njega i Milan Pavelić, pročelnik za sport Grada Zagreba – Hrvatski boksački savez i Zagrebački boksački savez pokazali su se kao odlični organizatori, što smo vidjeli i lani kada je bila Svjetska boksačka liga WSB u Zagrebu. Dajemo punu podršku našim sportašima i vjerujemo, kako će zagrebačka publika uživati u vrhunskom boksu.

Natjecanje počinje u četvrtak u boksačkom centru Zagreb, Velesajam – Paviljon 18, polufinala su na rasporedu u petak od 16 sati, dok su  finala  u subotu od 20 sati. Natjecanje je otvoreno za javnost, a ulaz je besplatan.