Ježek protiv svjetskog prvaka u polufinalu Grand Prixa Zagreb

Ježek protiv svjetskog prvaka u polufinalu Grand Prixa Zagreb

Prvog dana Grand Prixa Zagreb na ring su izašla trojica hrvatskih boksača. Prvi je bio Leo Cvetković koji je pružio uvjerljiv nastuo i jednoglasnom odlukom svladao Kongoanca Christophera Lutekea.

Cvetković se u polufinalu u petak bori s Kosovarom Besartom Pirevom, koji je podijeljenom odlukom sudaca svladao Francuza Raphaela Monnyja. Drugi polufinalni par Grand Prixa Zagreb u poluteškoj kategoriji čine Rus Raziuan Mazihov koji je prekidom u prvoj rundi slavio protiv Afganistanca Alija Yusufija i Šveđanin Constantino Nanga .

Nakon što je Leo Cvetković probio led za hrvatske boksače, drugi naš predstavnik na ringu Zagrebačkog boksačkog centra bio je Noa Ježek.
Mladi hrvatski srednjaš jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio je Makedonca Lea Jovanovskog i u polufinalu se sastaje s Rusom Glebom Bakshijem.

Svjetski prvak u srednjoj kategoriji  rutinskom izvedbom eliminirao je hrabrog Albanca Arjona Kajasohija.

U petak u srednjoj kategoriji nastupa naš drugi predstavnik Gabrijel Veočić kojeg u polufinalu također čeka ozbiljan posao. Brođanin je bio slobodan u prvom kolu, a prolaz u finale traži protiv Talijana Rema Salvatija koji je u kvalitetnom četvrtfinalnom meču čisto pobijedio Sirijca Maita Alsafadija.

Aktualni svjetski i europski prvak u teškoj kategoriji izborio je polufinale Grand Prixa Zagreb.

Muslim Gadzhimagomedov sudačkim prekidom u drugoj rundi slavio je protiv Kombea Kogassa. Kongoanac je u drugoj rundi imao brojanje, a potom je ozlijedio nogu i meč je prekinut.

U polufinalu će se boriti s Francuzom Sohepom Bouafijom koji je podijeljenom odlukom sudaca svladao Albanca Geliana Rojkua.

Hrvatski predstavnik u kategoriji do 91 kilograma nije uspio izboriti polufinale. Zvonimir Rebolj poražen je jednoglasnom odlukom sudaca od Talijana Davidea Brita.