Ježek I Veočić zlatni u Srbiji

U dobrom kontrolnom natjecanju u jakoj konkurenciji na mađunarodnom turniru 1. Cup u Srbiji grad Vrbas gdje je sudjelovalo 17 zemalja i 80 boksača, reprezentativci Noa Ježek (70 kg) i Gabrijel Veočić u srednjoj kategoriji osvojio je 1. Mjesto. Turnir nam je bio odlična provjera za predstojeće europsko prvenstvo koje se održava u Bugarskoj od 17.rujna 2017.

– Detektirali smo na kojim stvarima moramo još radit do kontinentalnog prvenstva, snaga i izdržljivost je na dobroj razini no ono na čemu mozemo i moramo poraditi su boksački osjećaj za borbom i mekoća.-rekao je izbornik Pero Veočić te nastavio – Na tome ćemo intezivno raditi kroz sparinge, putovat ćemo u Zagreb, Rijeku i Osijek, jer na žalost službenih natjecanja do 17. rujna više nema. Mijenjat ćemo sparing partnere kako bi se mogli adaptirati na sve moguće stilove boksača s kojim se Gabrijel Veočić može susreti na europskom prvenstvu.
– Na turniru me vodio moj otac Pero Veočić, koji je i izbornik reprezentacije. U prvom kolu sam bio slobodan u drugom kolu sa lakoćom pobjeđujem reprezentativca iz Slovačke Marina Ruzicka sa rezultatom 5:0. U finalnoj borbi boksao sam sa Mađarem David Koczian koji je u polufinalnoj borbi pobjedio reprezentativca iz Grcke s 4:1.
Podcjenio sam Mađara i želio sam ga pobjediti nokautom, prekidom, pa sam borbu usilio, a Mađar je spašavao glavu s nepravilnim saginjanjem. Na kraju pobjeđujem ga isto sa rezultatom 5:0, gdje i Mađarski sudac mi boduje i daje čistu pobjedu. Zadovoljan sam turnirom i općenito boksom u ovoj 2017 godini jer imam skor 12 mečeva i isto toliko pobjeda, proglašen sam na državnom prvenstvu najboljim boksačem, sada trebam to zaokružiti sa europskom medaljom. Prošle godine sam osvojio treće mjesto, ove godine želim sjajniju medalju. – zaključio je Gabrijel.

Uz njega je zlato u Srbiji osvojio i Noa Ježek. Nakon odličnog polufinala Noa je jednoglasno slavio i u finalu protiv Izraelca.