JEDNA POBJEDA HRVATSKE U MEČU PROTIV ITALIJE U TRSTU Sjajni trijumf iskusnog Marka Čalića, Hrvati se predstavili u vrlo dobrom svjetlu bez obzira što su suci mečeve bodovali u korist domaćina

JEDNA POBJEDA HRVATSKE U MEČU PROTIV ITALIJE U TRSTU Sjajni trijumf iskusnog Marka Čalića, Hrvati se predstavili u vrlo dobrom svjetlu bez obzira što su suci mečeve bodovali u korist domaćina

Hrvatska selekcija nastupila je u Trstu na 11. Memorijalu Enza Battimellija protiv reprezentacije Italije.

U sedam mečeva (jednom ženskom i šest muških) pobjedu za Hrvatsku izborio je naš najstariji reprezentativac Marko Čalić (35) u kategoriji do 86 kg.

Iskusni Puljanin s 14 pobjeda u 15 profi-mečeva izdominirao je svojim stilom puno mlađeg Talijana Yohana Yesusa Acostu Sanabiju (21), prvaka Italije U-22 i tehničkim, kvalitetnim boksom pokazao da će biti naš jaki adut na predstojećim velikim natjecanjima, Svjetskom prvenstvu i Europskim igrama koje su kvalifikacijske za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Odličan, najborbeniji meč večeri pružio je mladi Riječanin Marko Ramljak protiv Mattea Norija u teškoj kategoriji do 92 kg. Srčani Ramljak slomio je tempom i kombinacijama u tijelo i glavu talijanskog teškaša, bio bolji barem u dvije runde, a u trećoj doveo Talijana na rub brojanja, a domaći suci u Trstu su kao i ostale mečeve presudili u korist domaćina.

Pobjedu je u svojim rukama imao i teškaš Ivan Đuka (BK Salona Solin, tri profi-pobjede, dvije nokautima), viši i dužih ruku zaustavljao je nalete agresivnog Talijana Bertonea koji je jurišao širokim krošeima i spuštene glave, a suci su prednost dali njegovoj inicijativi i stalnim naletima.

Sjajan meč pružio je gromoviti Splićanin Marijan Vujević (Grom Split) koji se u 71 kg borio protiv Salvatorea Cavallara jr. iz poznate boksačke obitelji osvajača europskih i svjetskih medalja. Vujević je kontragardom s distance i odličnim kretanjem potpuno zbunio talijanskog aduta, ni jednog trenutka nije izgubio kontrolu, a ruka je podignuta domaćem favoritu.

Hrabri, vrijedni Filip Poturović (Nova Gradiška) odboksao je tri izjednačene runde protiv hitrog i okretnog Angela Morella u kategoriji do 63 kg, a meč Luke Hrustića (Leonardo) završio je prekidom u drugoj rundi zbog ozljede Talijana kojem se suci do tog trenutka bodovali za pobjedu.

Bez respekta je borbu prihvatila i iskusna Lidija Tišlar (Stršljen Samobor) protiv talijanske olimpijke Rebecce Nicoli i odboksala hrabro sve tri runde.

Čestitke svim našim boksačima na vrlo dobrim mečevima, na prvom mjestu Marku Čaliću na sjajnoj pobjedi. Predstavili su se u lijepom svjetlu, ni u jednom meču nisu bili u podređenom položaju i uveličali su 11. Memorijal Enza Battimellija, bez obzira što su suci mečeve bodovali u korist domaćih azzurra.

Hrvatsku selekciju u Trstu vodili su izbornik Kristijan Hodak s trenerima Dorijanom Čalićem i Vedranom Krgom.

HRVATSKA – ITALIJA 2-12

do 60 kg   Lidija Tišlar (HRV) – Rebecca Nicoli (ITA) 0-2 (na bodove)

do 63,5 kg Luka Hrustić (HRV) – Giacomo Giannotti (ITA) 0-2 (prekid 2. runda zbog ozljede Talijana, do ozljede pobjeda na bodove)

do 63,5 kg Filip Poturović (HRV) – Angelo Morello (ITA) 0-2 (na bodove)

do 71 kg     Marijan Vujević (HRV) – Salvatore Cavallaro (ITA) 0-2 (na bodove)

do 86 kg    Marko Čalić (HRV) – Yohan Yesus Acosta Sanabia (ITA) 2-0 (na bodove)

do 92 kg    Ivan Đuka (HRV) – Vincenzo Bertone (ITA) 0-2 (na bodove)

do 92 kg     Marko Ramljak (HRV) – Matteo Nori (ITA) 0-2 (na bodove)

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje