JEDINSTVENI BOKSAČKI VIKEND – HRVATSKI BOKSAČI PARALELNO NASTUPALI NA ŠEST DESTINACIJA U ČETIRI DRŽAVE! Od Luke Plantića i prve profi-titule, profi-debija Tonija Filipija, devet pobjeda u Regionalnoj ligi i novih trijumfa Veočića i Pratljačića do gostovanja reprezentacije u Poljskoj!

JEDINSTVENI BOKSAČKI VIKEND – HRVATSKI BOKSAČI PARALELNO NASTUPALI NA ŠEST DESTINACIJA U ČETIRI DRŽAVE! Od Luke Plantića i prve profi-titule, profi-debija Tonija Filipija, devet pobjeda u Regionalnoj ligi i novih trijumfa Veočića i Pratljačića do gostovanja reprezentacije u Poljskoj!

Protekli boksački vikend, 17. i 18. prosinca 2022. ostat će zapamćen kao jedinstven u ovoj 2022. godini, pa i mnogo duže – ne samo zato jer se preklapao s velikom završnicom Svjetskog prvenstva u Kataru i novim antologijskim uspjehom hrvatskih nogometaša.

Toga vikenda hrvatski boksači paralelno su bili u akciji na čak šest različitih destinacija u četiri države uz Hrvatsku (Poljska, Srbija, BiH)!

1. SOLIN – Luka Plantić, olimpijac i osvajač brončane medalje na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Erevanu, osvojio je prvi profesionalni pojas u karijeri – WBC International Silver Belt u supersrednjoj kategoriji!

Plantić je u meču u deset rundi u solinskoj dvorani Bilankuši pobijedio iskusnog, čvrstog Armenca Khorena Gevora i okrunio se prvim naslovom u profesionalnom boksu. U sljedećoj godini Plantić će se nastaviti natjecati u olimpijskom boksu i tražiti svoj put prema Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.  Na priredbi u Solinu boksao je i stariji brat, reprezentativac Damir Plantić i upisao novu profesionalnu pobjedu, uz splitske boksače Branimira Malenicu, Ivana Đuku, Ivana Stupala, solinske Ukrajince Rostislava Blostotskija i Dmitra Ribalka, te Arijana Goričkog.

2. LOZNICA – Hrvatski reprezentativci Gabrijel Veočić i Luka Pratljačić boksali su u subotu i nedjelju svaki po dva meča na turniru Regionalne boksačke lige za domaći klub Loznicu. Europski prvak Gabrijel Veočić upisao je nove dvije pobjede i došao do impresivne brojke od 24 trijumfa zaredom – nije izgubio meč od lanjskog Svjetskog prvenstva 2021. u Beogradu! U Loznici je u poluteškoj kategoriji svladao Aleksandra Markovića, pa prvaka BiH Lea Cvitanovića.

Luka Pratljačić ostvario je u superteškoj kategoriji nove dvije pobjede u svom stilu – razornim prekidima u prvoj rundi!

Na turniru Regionalne lige nastupili su i naši reprezentativci mlađi seniori: Gabriel Debanić ostvario je dvije pobjede, Fabijan Tomkić i Maro Obrovac po jednu, te Lovro Pavčec bez borbe. Naše mlađe seniore koji su nastupali za BK Novi Pazar vodili su treneri Danijel Vekić i Dalibor Čibarić.

3. VELIKA GORICAToni Filipi, jedan od najuspješnijih hrvatskih boksača posljednjeg desetljeća, debitirao je u profesionalnom meču na Memorijalu Danijela Kalanja u Velikoj Gorici. Toni Filipi u profi-debiju pobijedio je nokautom u drugoj rundi iskusnijeg boksača iz Bih Ibrahima Odobašića. Nastupio je i iskusni velikogorički profesionalac Ivica Bačurin i upisao novu pobjedu. U amaterskom dijelu priredbe boksali su i velikogorički boksači Čukelj, Kolarec, Maloseja, Kramarić i Mesić.

4. ZAGREB – U Zagrebačkom boksačkom centru održan je u nedjelju 2. Memorijalni turnir hrvatskih branitelja Zdravko Žagar u organizaciji BK Gladijator. Na programu je bilo čak 26 mečeva u svim dobnim skupinama, a najbolji po kategorijama bili su: ml. kadet Mimi Čerim Hoxay (BK Gladijator),  kadet Asllan Krasniqi (BK Rekord), junior Ivan Jukičić (BK Brod), najbolji tehničar Ana Jukičić (BK Brod), najborbeniji par: Bajram Mehmeti (BK Team Predator) – David Kuhar (BK David), najatraktivniji boksač-tempaš Dominik Palić (BK Kralj Tomislav), senior: Matej Vučićević (BK Titan gym), najbolja boksačica Hrvojka Čudina (BK Omega).

5. TORUM POLJSKA – Pomlađena hrvatska selekcija u sastavu: Marin Jelačić (BK Pauk Split), Goran Miočić  (BK Rebel Zadar), Marko Došen (BK Lokomotiva Zagreb), Matej Hlača (BK Nokaut Zagreb), Matej Uremović  (BK Rijeka), Tomislav Cerovečki (BK Lokomotiva) nastupila je na spektaklu Suzuki Bowing Night u poljskom Torumu protiv vrlo jake domaće reprezentacije Poljske.

Pružili su vrlo dobre mečeve protiv iskusnijih i kvalitetnijih Poljaka, pogotovo Matej Uremović u cruiser kategoriji koji se borio protiv brončanog s EP-a 2022. Naše reprezentativne kandidate u Poljskoj vodili su izbornik Kristijan Hodak i trener Danijel Maksimović.

Hrvatska reprezentacija u pomlađenom sastavu tjedan dana prije gostovanja u Poljskoj boksala je i u međudržavnom meču u Danskoj.

6. BANJA LUKA – Mladi boksači iz BK Nokauta pod vodstvom trenera Yousefa Hasana – juniori Emanuel Duspara i Filip Devedžija, te senior Andi Idrizi boksali su na tradicionalnom turniru ‘Velikani Slavije’ u Banja Luci i vratili se s jednom zlatnom i dvije srebrne medalje uz nagradu Idriziju za najbolji meč na turniru.

S tim intenzivnim vikendom naših boksača završavaju službena natjecanja u 2022. godini u kojoj su postignuti rekordni uspjesi hrvatskog boksa s osvojenih 12 velikih medalja na europskim prvenstvima kadeta, juniora, U-22 i seniora, te Svjetskim studentskim igrama.

U Solinu i Slavonskom Brodu počela je tradicionalna podjela paketa opreme Hrvatskog boksačkog saveza za sve hrvatske klubove. Lijepi običaj na kraju još jedne uspješne godine nastavlja se podjelom paketa i blagdanskim druženjem s predstavnicima klubova u Varaždinu 21. prosinca, Zagrebu 22. XII. u 14 sati i Rijeci 22. prosinca 2022. godine u 18 sati.

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje