IZBORNIK SENIORA KRISTIJAN HODAK ODREDIO BOKSAČE ZA EP U-22 U POREČU Hrvatsku će predstavljati devet novih državnih prvaka iz Zadra!

IZBORNIK SENIORA KRISTIJAN HODAK ODREDIO BOKSAČE ZA EP U-22 U POREČU Hrvatsku će predstavljati devet novih državnih prvaka iz Zadra!

Izbornik seniorske reprezentacije Kristijan Hodak objavio je popis hrvatskih boksača za nastup na Europskom prvenstvu za seniore i seniorke U-22 u Poreču (11. do 24. ožujka 2022.)

Budući da je Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore U-22 proteklog vikenda u Zadru bilo i kriterijsko za sastav reprezentacije za Poreč, izbornik je odlučio na Europsko prvenstvo prijaviti devet novih državnih prvaka za seniore do 22 godine:

1.  (60kg) – Patrik Licul (BK Pula)

2.  (63.5kg) – Deni Alagić (BK Metalac)

3.  (67kg) – Alen Ahmetović (BK Nokaut)

4.  (71kg) – Noa Ježek (BK Titan Gym)

5.  (75kg) – Gabrijel Veočić (BK Brod)

6.  (80kg) – Petar Leskur (BK Grom)

7.  (86kg) – Marko Ramljak (BK Rijeka)

8.  (92kg) – Jan Morović (BK Torcida)

9.  (+ 92kg) – Josip Ćorić (BK Joker)

Izbornik Kristijan Hodak je rekao:

“Svi ti dečki svojim angažmanom i nastupom na Prvenstvu Hrvatske u Zadru pokazali su da zaslužuju mjesto na Europskom prvenstvu do 22 godine u Poreču. Neki su i više nego ugodno iznenadili onime što su pokazali na državnom prvenstvu i koliko su napredovali. Imamo vrlo kvalitetne dečke koji se mogu nositi s europskom konkurencijom i jedini minus im je, s izuzetkom već afirmiranog i dokazanog Gabrijela Veočića, nedostatak iskustva i broj jakih mečeva na međunarodnoj sceni. Ne sumnjam da će taj manjak iskustva nadoknaditi srčanošću i motiviranošću što brane hrvatske boje na Europskom prvenstvu u našoj zemlji. Uz malo sreće u ždrijebu, možemo vjerovati u lijepe vijesti iz Poreča. Nikome ne stvaramo pritisak, a normalno je da svi želimo najviše i nadamo se da naši mladići uđu u borbe za medalje.”

Izbornik Kristijan Hodak (desno) s prvacima i boksačima BK Rijeke na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u Zadru

Europsko prvenstvo u Poreču bit će otvoreno u subotu, 12. ožujka 2022., a borbe su na rasporedu od nedjelje, 13. ožujka 2022. godine. Očekuje se ukupno više od 500 sudionika iz četrdesetak europskih zemalja.

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje