IZBORNIK MLAĐIH SENIORA YOUSEF HASAN NAKON NASTUPA NAŠIH BOKSAČA NA SVJETSKOM PRVENSTVU U LA NUCIJI! “Svi su nam prilazili s respektom i čestitali na mečevima, naši boksači zaslužili su poštovanje na najvećoj sceni!”

IZBORNIK MLAĐIH SENIORA YOUSEF HASAN NAKON NASTUPA NAŠIH BOKSAČA NA SVJETSKOM PRVENSTVU U LA NUCIJI! “Svi su nam prilazili s respektom i čestitali na mečevima, naši boksači zaslužili su poštovanje na najvećoj sceni!”

Hrvatski boksački završili su nastup na Svjetskom prvenstvu mlađih seniora u španjolskoj La Nuciji od 14. do 26. studenoga 2022.

Petorica naših predstavnika ukupno su u osam borbi upisali tri pobjede za tri plasmana u osminu finala i pet poraza.

Najbliži je borbama za odličje bio Gabriel Debanić (do 75 kg) koji je odlično boksao oba meča na Svjetskom prvenstvu – u prvom je dominantno pobijedio Tajvanca, a u drugom je u ringu zaslužio pobjedu nad Armencem i plasman u četvrtfinale, no preglasavanjem 3:2 i skandaloznom odlukom izbacili su ga suci.

Dominantne pobjede u prvom krugu izborili su Leon Buzik (do 71 kg) i Anthony Mirković (do 80 kg), a u osmini finala zaustavili su ih kvalitetni predstavnici Mađarske, odnosno Poljske.

Ante Ivan Gregurić (do 60 kg) i Fabijan Tomkić (do 67 kg) već u prvom kolu morali su na vrhunske suparnike iz Engleske i Kube, boksali su s njima apsolutno ravnopravno, ali nedovoljno da bi osigurali bodovnu prednost.

Evo rezime učinka hrvatskih reprezentativaca na rekordnom Svjetskom prvenstvu sa 600 najboljih boksačica i boksača iz 89 država svijeta:

do 60 kg: Ante Ivan Gregurić (Leonardo Zagreb) – poraz na bodove u 1/16 finala od Engleza Birchalla

do 67 kg: Fabijan Tomkić (Nokaut Zagreb) – poraz na bodove u 1/16 finala od Kubanca Forcadesa

do 71 kg: Leon Buzik (Rijeka) – pobjeda prekidom u 1/16 finala nad Tajvancom Changom i u 1/8 finala poraz prekidom od Mađara Gemesa

do 75 kg: Gabrijel Debanić (Leona Zagreb) – pobjeda na bodove u 1/16 finala nad Tajvancem Hungom i poraz u 1/8 finala kontroverznom podijeljenom odlukom 3:2 od Armenca Hovhannisyana!

do 80 kg: Anthony Mirković (Arena Pula) – pobjeda na bodove u 1/16 finala nad Bugarinom Siderovom i poraz na bodove u 1/8 finala od Poljaka Kozaka.

Izbornik mlađih seniora Yousef Hasan prokomentirao je nastup Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u La Nuciji:

“Htjeli smo postići više više, priželjkivali smo medalju kako bismo na najljepši način okrunili uspješnu godinu u kojoj su hrvatski boksači i boksačice osvojili 12 odličja na velikim natjecanjima. No, to je ipak Svjetsko prvenstvo s rekordnim brojem mlađih seniora u povijesti, na kojem smo se borili među najboljima na svijetu i za uspjeh se mora poklopiti puno stvari koje nama nisu išle u prilog.”

Naši boksači bili su odlično pripremljeni, vrlo motivirani, a izbornik objašnjava:

“Ždrijeb nas nije mazio, već u prvim borbama dobili smo vrlo jake suparnike, a tko je prošao, slijedio bi mu još kvalitetniji suparnik u sljedećoj borbi. Moram napomenuti i da nam suci nisu bili skloni u mečevima sa suparnicima iz velikih boksačkih zemalja, nisu nas štedjeli, a pogotovo u osmini finala kada je evidentno zakinut Gabriel Debanić protiv Armenca.”

Izbornik Hasan naglašava da je nastup petorice naših mladića imao puno više pozitivnih strana:

“Izborili smo tri velike pobjede i imali smo trojicu boksača u mečevima za četvrtfinale. Dečkima sam čestitao, svi su se borili maksimalno i srčano do kraja, do granice svojih mogućnosti, pa i preko nje kao Mirković koji se borio s ozljedom. Protiv svih protivnika nisu bili u podređenom položaju, dobili su barem jednu rundu protiv svakoga. Kolege i sportaši iz drugih reprezentacija su nam čestitali na kvalitetnom boksu, hvalili izvedbe naših boksača i mogu biti ponosni uzdignute glave. Zaslužili su svaki respekt i poštovanje.”

Izbornik Yousef Hasan pogotovo je pohvalio uzorno i sportsko ponašanje naših reprezentativaca:

“Uistinu smo djelovali kao prava reprezentacija, svi uvijek zajedno i jedan za drugoga, kako boksači tako i svi u vodstvu i stručnom stožeru. Krasio nas je zajednički duh, a u svakom segmentu imali smo odličnu potporu Hrvatskog boksačkog saveza. Zato ne sumnjam da ćemo se vratiti s medaljama već sljedeće godine na Europskom prvenstvu mlađih seniora. Konkurirat će i sljedeće godine Anthony Mirković koji ima taj potencijal za odličja, a vjerujemo i Lovro Pavčec koji je zbog ozljede morao propustiti Svjetsko prvenstvo. Imat ćemo i mladih snaga među onima koji sljedeće godine iz juniora prelaze u mlađe seniore!”

Hrvatska reprezentacija ostat će do kraja u La Nuciji i finala na Svjetskom prvenstvu mlađih seniora 26. studenoga 2022., a izbornik Yousef Hasan zaključuje:

“Nakon mečeva nastavili smo trenirati i sparingirati s kvalitetnim boksačima iz drugih zemalja, s kakvima teško možemo kod kuće, a i gledanje vrhunskih mečeva bit će vrlo korisno.  Svjetsko prvenstvo svima je dalo veliko iskustvo, tu su se mogli uvjeriti da imaju kvalitetu za najveću međunarodnu scenu i što im još treba da postanu kvalitetni seniori za velike rezultate.”

Uz izbornika mlađih seniora Yousefa Hasana, u stručnom stožeru bili su Kristijan Hodak i Danijel Vekić, te vodstvo HBS-a: dopredsjednik general Mladen Mikolčević, predsjednik Nadzornog odbora HBS-a Jurica Runtić i team menadžerica Nikolina Jurić.

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje