IZBORNI KONGRES EUBC-a U TALIJANSKOM ASIZU 30. TRAVNJA 2022. Hrvatski boksački savez predstavljat će predsjednik Nadzornog odbora Jurica Runtić i član Izvršnog odbora HBS-a prof. dr. sc. Saša Krstulović

IZBORNI KONGRES EUBC-a U TALIJANSKOM ASIZU 30. TRAVNJA 2022. Hrvatski boksački savez predstavljat će predsjednik Nadzornog odbora Jurica Runtić i član Izvršnog odbora HBS-a prof. dr. sc. Saša Krstulović

U talijanskom Asizu, u europskom i nacionalnom olimpijskom boksačkom centru, u subotu, 30. travnja 2022. godine održat će se izborni kongres Europske boksačke federacije EUBC-a s izborom novog predsjednika EUBC-a i novog Izvršnog odbora.

Dugogodišnjem predsjedniku EUBC-a, iskusnom Talijanu Francu Falcinelliju koji je kao veliki prijatelj i vrlo naklonjen hrvatskom boksu puno učinio na obostrano korisnom razvoju odnosa, kao i na razvoju i ugledu cjelokoupnog europskog boksa, istekao je mandat, a novi predsjednik izabrat će se iz pristiglih kandidatura: Boris van der Vorst (Nizozemska), Eyüp Gözgeç (Turska), Ioannis Filippatos (Grčka) i Volodymyr Prodyvus (Ukrajina).

Drugi mandat u Izvršnom odboru EUBC-a nakon kojeg se više ne može kandidirati za sljedeći istekao je i predsjedniku Hrvatskog boksačkog saveza Boni Bošnjaku.  

Hrvatski boks i Hrvatski boksački savez na izbornom kongresu EUBC-a u Asizu predstavljat će Jurica Runtić (predsjednik Nadzornog odbora i savjetnik predsjednika HBS-a) koji je godinama uspješno radio na povezivanju HBS-a s europskim savezima i EUBC-om, te član Izvršnog odbora HBS-a prof. dr. sc. Saša Krstulović, voditelj Katedre za borilačke sportove Kineziološkog fakulteta u Splitu na kojem je ustanovio i posebnu izobrazbu za boksačke trenere i boksače.

Još prije nekoliko godina prof. dr. Saša Krstulović i Jurica Runtić predstavili su Europskoj boksačkoj federaciji europski projekt edukacije za trenere, boksače i dužnosnike u suradnji s Kineziološkim fakultetom u Splitu što je EUBC oduševljeno prihvatio i puno toga sproveo upravo u olimpijskom boksačkom centru u Asizu.

Prošle godine u talijanskom Rosetu Hrvatski boksački savez primio je nagradu EUBC-a za nacionalni savez s najboljim projektima za razvoj i popularizaciju boksa.

U svibnju 2022. godine, u vrijeme trajanja Svjetskog boksačkog prvenstva za seniorke u Istanbulu održat će se  i izborni kongres Svjetske boksačke federacije IBA-e s izborima za novog predsjednika, a nominirana su dvojica kandidata: dosadašnji Umar Kremljev (Rusija) i Boris van der Vorst (Nizozemska). Ista dvojica kandidata za prvog čovjeka IBA-e bili su i u završnom krugu izbora 2020. godine kada je više glasova dobio sadašnji predsjednik Umar Kremljev.

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje