IZBORNA SKUPŠTINA HBS-a Predsjedniku Boni Bošnjaku novi mandat, dodijeljene nagrade za životno djelo i priznanja najboljima u 2021. godini

IZBORNA SKUPŠTINA HBS-a Predsjedniku Boni Bošnjaku novi mandat, dodijeljene nagrade za životno djelo i priznanja najboljima u 2021. godini

Na Zagrebačkom velesajmu održana je redovna izborna skupština Hrvatskog boksačkog saveza.

Za novog predsjednika u trećem četverogodišnjem mandatu do 2025. godine jednoglasno je izabran dosadašnji Bono Bošnjak koji je bio i jedini prijavljeni kandidat.

Na prijedlog predsjednika Bošnjaka izabrano je novo vodstvo HBS-a: dopredsjednik general u miru Mladen Mikolčević, te Izvršni odbor HBS-a u sastavu: Petar Špika, Ante Vičević, prof. dr. sc. Saša Krstulović, general Marijan Mareković, Dorian Čalić, Dražen Kuhar i dr. Tadija Petrović.

Novi predsjednik Nadzornog odbora je Jurica Runtić uz članove: Filip Palić i Marko Grgić.

Stegovni sudac je Naim Ramaj.

Pod vodstvom predsjednika Bone Bošnjaka, koji je na tu funkciju prvi put izabran 2013. godine, reorganizirani i modernizirani HBS postigao je u posljednje četiri godine najveće uspjehe od osnutka Saveza. Bošnjak je član Izvršnog odbora Europske boksačke konfederacije EUBC-a, te član AIBA-ne komisije za sport i mlade Svjetske boksačke federacije.

Predsjednik Bošnjak osvrnuo se u uvodnom govoru na protekli četverogodišnji mandat:

“Napravili smo možda i više nego što smo mogli, pogotovo u posljednjem periodu opterećenog pandemijom i financijskom krizom. Proglašeni smo najboljim nacionalnim savezom u Europi i primili smo nagradu EUBC-a, a ne trebam spominjati da su nam konkurenti puno veći i moćniji boksački savezi europskih velesila. Naši boksačice i boksači putuju na sva važnija međunarodna prvenstva i turnire, imamo odlične odnose s drugim europskim zemljama u koje naši predstavnici putuju na zajedničke pripreme, a imamo i potrebnu stabilnost. Ponosni smo na rezultate koje postižu naši sportaši, imali smo ponovo olimpijce na Igrama u Tokiju gdje su nas dostojanstveno predstavljali Nikolina Ćaćić i Luka Plantić, uz osvojene medalje naših kadeta i juniora na europskim prvenstvima u 2021. godini.”

Uz uspjehe na međunarodnoj sceni u svim dobnim kategorijama, HBS je na domaćem planu, u nenormalnim uvjetima pandemije, uspio organizirati sva planirana domaća prvenstva, a bio je i domaćin Prvenstva Balkana u Zagrebu na kojem su hrvatski reprezentativci osvojili 11 medalja (četiri titule prvaka Balkana, šest srebrnih i jedna brončana medalja) što je potvrdilo Hrvatsku kao vodeću boksačku zemlju u okruženju.

Nakon što je jednoglasno izabran za novi četverogodišnji mandat, predsjednik Bono Bošnjak je istaknuo:

“Zadatak svih nas djelatnika u boksu je da stvaramo nove olimpijce i uspješne sportaše. To možemo samo zajedništvom i konstruktivnom suradnjom svih klubova i regionalnih saveza i zato u vodstvu HBS-a želim ljudi koji su doprinjeli i znam da će još doprinjeti unapređenju i podizanju kvalitete boksa. Volonter sam i zaljubljenik u boks, za interes svih odmaknuo sam se i od svog “djeteta”, Boksačkog kluba Sesvete kako ne bih bio u sukobu interesa i očekujem da svi ostavimo po strani osobne i klupske interese i podredimo se zajedničkom cilju kad je u pitanju napredak hrvatskog boksa.”

Već do kraja 2021. godine pred HBS-om su novi veliki ciljevi – nastup najboljih na Svjetskom prvenstvu u Beogradu i Europskom prvenstvu mlađih seniora u Budvi, velika proslava i obilježavanje 100 godina hrvatskog boksa (11. prosinca 2021. uz dolazak najviših državnih i sportskih dužnosnika, te predsjednika AIBA-e i EUBC-a), organizacija tradicionalnog Grand Prix turnira, nastupi u Regionalnoj boksačkoj ligi, ugledni Zagreb Open…

U svečanom dijelu Skupštine podijeljene su nagrade zaslužnima i najuspješnijima u 2021. godini.

Nagrade za životno djelo dodijeljene su:

Juro Lozančić (posthumno), dugogodišnji boksački djelatnik, izbornik i trener, pedagog koji je odgojio brojne generacije boksača, za kojeg je nagradu primila kći Magdalena Lozančić.

Novica Bardak, dugogodišnji sportski djelatnik, tajnik i trener BK Posavina Kuna iz Slavonskog Broda.

BK Pula i Miroslav Hlušička, jedan od najuspješnijih klubova bogate tradicije s najdugovječnijim tajnikom jednog sportskog kluba u Hrvatskoj.

Posebna priznanja za 2021. godinu uručena su:

Nikolina Ćaćić, prva hrvatska boksačica u povijesti na Olimpijskim igrama (9. mjesto na OI u Tokiju).

Luka Plantić, olimpijac, brončani na olimp. kvalifikacijama i 9. mjesto na OI u Tokiju (priznanje je preuzeo mlađi brat Patrik Plantić).

Lovro Pavčec, brončana medalja na Juniorskom prvenstvu Europe u Tbilisiju

Mateo Pejić, brončana medalja na Juniorskom prvenstvu Europe u Tbilisiju

Nika Lopac, brončana medalja na Juniorskom prvenstvu Europe u Tbilisiju

Ivan Nekić, brončana medalja na Kadetskom prvenstvu Europe u Sarajevu

Bernard Grgić, brončana medalja na Kadetskom prvenstvu Europe u Sarajevu

Čestitamo svim dobitnicima zasluženih priznanja u godini kad se obilježava velikih 100 godina HBS-a, kao i predsjedniku Boni Bošnjaku i novom vodstvu Hrvatskog boksačkog saveza sa željom da nastave uspješan put za još veće uspjehe hrvatskog boksa u budućnosti!

Dobitnici priznanja HBS-a za 2021. godinu s dopredsjednikom generalom Mladenom Mikolčevićem i predsjednikom Bonom Bošnjakom – slijeva: Nikolina Ćaćić, Nika Lopac, Patrik Plantić (za brata Luku Plantića), Lovro Pavčec, Mateo Pejić, Ivan Nekić i Bernard Grgić – sjede dobitnici nagrada za životno djelo: Miroslav Hlušička BK Pula, Magdalena Lozančić (za oca Juru Lozančića) i Novica Bardak BK Posavina Kuna.

Najnovije vijesti

Pretraživanje