IZ PARIZA ZA TOKIO Naši olimpijski kandidati puni optimizma otputovali na kvalifikacije, trojac u ringu već u petak, 4. lipnja

IZ PARIZA ZA TOKIO Naši olimpijski kandidati puni optimizma otputovali na kvalifikacije, trojac u ringu već u petak, 4. lipnja

Hrvatski olimpijski kandidati, boksačice Nikolina Ćaćić i Marija Malenica, te boksači Luka Plantić i Marko Milun, sa svojim trenerima (Franjo Kristić, Ante Matas, Tomislav Bašić i Leonardo Pijetraj) otputovali su u Pariz gdje ih od 4. do 8. lipnja čekaju kvalifikacijski mečevi za plasman na Olimpijske igre. Uz TV-ekipe nacionalnih televizija (HTV, RTL, Nova TV….) i novinare u Zračnoj luci Franjo Tuđman ispratili su ih čelnici Hrvatskog boksačkog saveza: predsjednik Bono Bošnjak, dopredsjednik general Mladen Mikolčević, savjetnik predsjednika Jurica Runtić i glavni tajnik Marko Marović i stručna tajnica Nikolina Jurić.

Kvalifikacijski turnir u Parizu od 4. do 8. lipnja 2021. pod okriljem Međunarodnog olimpijskog odbora (IOC Boxing Task Force) odvijat će se po strogim protokolima zaštite od covida, a sportaši, treneri i službene osobe bit će za vrijeme trajanja turnira u izolaciji, u “balonu”, pa je i to razlog zbog čega su u francusku prijestolnicu otputovali samo boksači s trenerima.

Prvog dana natjecanja, u petak 4. lipnja 2021. od 18 sati u ring će već troje naših predstavnika – Nikolina Ćaćić u kategoriji 57 kg protiv reprezentativke Latvije Amande Millere, a Marija Malenica u kategoriji 60 kg protiv glavne favoritkinje, sjajne francuske boksačice Maive Hamadouche.

Poluteškaš Luka Plantić (81 kg), jedini koji je lani u ožujku 2020. na startu europskih kvalifikacija u Londonu (prekid zbog epidemije korona virusa) upisao pobjedu protiv predstavnika Austrije Umara Dzambekova, u nastavku kvalifikacija čeka ga vrlo kvalitetni mladi Armenac, Gori Nersesyan, nositelj medalje s Europskog prvenstva. Meč je prema preliminarnom rasporedu na programu u petak, 4. lipnja u popodnevnom terminu od 14 sati.

Superteškaš Marko Milun (+91 kg) u ring će u subotu, 5. lipnja u popodnevnom programu od 14 sati, a protivnik među konopcima bit će mu prvi favorit natjecanja, olimpijski heroj Velike Britanije Frazer Clarke, sparing partner Joshue, prekaljeni borac koji je žrtvovao profesionalnu karijeru da bi u trećem pokušaju (2021. i 2016. nije uspio) ostvario olimpijski san i izborio Tokio. Britanci su ga već nominirali za kapetana cijele olimpijske reprezentacije Velike Britanije u svim sportovima.

Predsjednik Bono Bošnjak i dopredsjednik, general Mladen Mikolčević zaželjeli su olimpijcima, koji su uz punu podršku Hrvatskog boksačkog saveza proveli kompletan zacrtani plan priprema za Pariz, sretan put i maksimalan uspjeh i neka nam se vrate s novim uspjesima hrvatskog boksa i sporta kao ponosni sudionici Olimpijskih igara u Tokiju (23. srpnja – 8. kolovoza).

Hrvatski aduti otputovali su u još optimističnijem raspoloženju, a neki su već zacrtali i hrabro najavili – pohod na olimpijsku medalju u Tokiju. Neka im se želje i ostvare!

Putnici za Pariz – Ante Matas, Marija Malenica, Nikolina Ćaćić, Tomislav Bašić, Franjo Kristić i Luka Plantić (Marko Milun i Leonardo Pijetraj kasnili su u dolasku)

Predsjednik Bono Bošnjak i dopredsjednik HBS-a, general Mladen Mikolčević s našim olimpijcima i trenerima uoči polaska za Pariz

Ispraćaj u Zračnoj luci Franjo Tuđman – slijeva Nikolina Jurić, Marija Malenica, Nikolina Ćaćić, general Mladen Mikolčević, Tomislav Bašić, Franjo Kristić, Jurica runtić, Bono Bošnjak, Luka Plantić, Ante Matas i Marko Marović (Marko Milun i Leonardo Pijetraj bili su u kašnjenju)

Leonardo Pijetraj i Marko Milun stigli su na Pleso neposredno uoči polijetanja za Pariz

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje