INTENZIVNI RITAM NAŠIH BOKSAČICA I BOKSAČA OVOGA TJEDNA! U Zagrebu počinje Prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke, juniori putuju na mečeve s Talijanima, a mladi boksači i boksačice na turnir mlađih kategorija u Banja Luku!

INTENZIVNI RITAM NAŠIH BOKSAČICA I BOKSAČA OVOGA TJEDNA! U Zagrebu počinje Prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke, juniori putuju na mečeve s Talijanima, a mladi boksači i boksačice na turnir mlađih kategorija u Banja Luku!

Zahuktava su puna boksačka sezona. Nakon održanog 5. kola Prve hrvatske boksačke lige i HBL/mladi proteklog vikenda, već u četvrtak u Zagrebačkom boksačkom centru počinje 33. Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke (23. veljače do 26. veljače 2023.)

Finalne borbe državnog prvenstva na rasporedu su u nedjelju, 26. veljače 2023. s početkom u 12.00 sati uz izravni TV-prijenos na Sportskoj televiziji (ulazak u Zagrebački boksački centar sve dane mečeva od četvrtka do finala u nedjelju bit će slobodan).

Prijave za Prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke završavaju u utorak, 21. veljače 2023. u ponoć (do 23.59 sati)!

Uz naše najbolje seniore i seniorke ovoga tjedna u punom će pogonu biti i mlađi seniori i juniori. Juniorska muška reprezentacija pod vodstvom izbornika Hrvoja Pečarića u četvrtak, 23. veljače 2023. putuje u Italiju gdje će u gradu Latini pokraj Rima (regija Lazio) imati dva reprezentativna meča s najboljim talijanskim juniorima (24. i 26. veljače 2023.)

Izabrani mlađi seniori i juniori putuju i u Banja Luku na turnir “Omladinska zlatna rukavica” od 24. do 26. veljače 2023.

Izbornik mlađih seniora Yousef Hasan u Banja Luku vodi mlađe seniore:

Nikola Grgić (BK Nokaut) 63,5 kg

Filip Deveđija (BK Nokaut) 71 kg

Anthony Mirković (BK Arena Pula) 80 kg

Lovro Pavčec (BK Nokaut) +92 kg

Elvis Mahmutović (BK Arena Pula) +92 kg

Uz trenera Yousefa Hasana bit će sekundant Ratko Medenec, a s mladim boksačima putuje i sudac Petar Grubišić.

U konkurenciji mlađih seniorki borit će se europska juniorska prvakinja Mariela Šteko koja je ove godine već bila pobjednica na tri jaka međunarodna turnira – na Viking kupu u Danskoj, Kupu nacija u Somboru i Golden Girl turniru u Švedskoj!

Nastupit će i njena mlađa sestra Valeria Šteko, brončana na kadetskom EP-u, pobjednica na ovogodišnjem Kupu nacija u Somboru i Golden Girlu u švedskom Borasu.

Za Omladinsku zlatnu rukavicu u Banja Luci prijavljeni su i juniori i juniorke:

Ana Jukičić (BK Brod) 54 kg

Barbara Princip (BK Brod) 60 kg

Lana Paljušić (BK Petar Zrinski) 57 kg

Juraj Tutundžić (BK Brod) 70 kg

Vodit će ih treneri Mladen Šteko i Mario Jukičić (BK Brod).

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje