HRVATSKI SENIORSKI REPREZENTATIVCI OTPUTOVALI U BEOGRAD U PRIPREMNI KAMP UOČI EUROPSKOG PRVENSTVA Zadranin Petar Krešimir Knežević mjesto u reprezentaciji za EP u Beogradu (18.- 28. IV. 2024.) potvrdio u izbornom sparingu protiv Rovinjanina Matea Paulinića

Dok je u Poreču sve spremno za početak Europskog prvenstva za mlađe seniore i mlađe seniorke (dvorana Intersport, Plava laguna Poreč od 2. do 15. travnja 2024.), najbolji hrvatski seniori i seniorke pripremaju se za Europsko seniorsko prvenstvo u Beogradu (18.-28. IV. 2024.) koje slijedi odmah po završetku EUBC YOUTH MEN AND WOMEN EUROPEAN BOXING CHAMPIONSHIPS, POREČ 2024 (APRIL 2 – APRIL 15).

Hrvatski seniorski reprezentativci u utorak, 2. travnja 2024. otputovali su u Beograd gdje će do subote, 6. travnja trenirati i sparingirati u međunarodnom pripremnom kampu u sportskom centru Košutnjak uoči Europskog prvenstva koje će se održati u sportskoj dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ (Pionir).

U Beogradu će se u međunarodnom kampu, uz reprezentativce drugih europskih država, pripremati:

MUŠKI:

57 kg: Vide Prkačin (Torcida Split)

60 kg: Matej Zebić (Pauk Split)

71 kg: Petar Krešimir Knežević (Sv. Donat Zadar)

75 kg: Gabriel Debanić (Leona Zagreb)

80 kg: Gabrijel Veočić (Brod SB)

+92kg: Luka Pratljačić (Osijek)

ŽENE:

57 kg: Nikolina Ćaćić (Omega Zagreb)

60 kg: Dea Bolanča (Pit Bull Split)

Pripreme će voditi izbornik seniora Pero Veočić i izbornik U-22 Danijel Vekić, a s reprezentacijom je i trener Mario Preskar.

Uoči odlaska za Beograd, za mjesto u reprezentaciji za EP u kategoriji do 71 kg, izborni sparing odradili su Zadranin Petar Krešimir Knežević i Mateo Paulinić (Rovinj), srebrni i brončani s posljednjeg Prvenstva Hrvatske (prvak Marko Zeljko priprema se na Kubi).

Na izbornom sparingu mjesto u reprezentaciji za EP potvrdio je Zadranin Knežević (20) koji se u ožujku kao naš najmlađi reprezentativac borio i na olimpijskim kvalifikacijama u Italiji na kojima je nakon startne pobjede bio zaustavljen u drugom meču u 1/16 finala.

Izborni meč za mjesto u reprezentaciji na nedavnom 7. kolu Hrvatske boksačke lige imali su i u teškoj kategoriji do 92 kg Aron Vrnoga Gregorio (Joker Split) i Marko Pratljačić (Osijek) u kojem je bolji bio viceprvak države Gregorio (višestruki prvak Marko Čalić preskače EP kako bi se maksimalno fokusirao i pripremio za drugi kvalifikacijski olimpijski turnir krajem svibnja u Bangkoku).

Izbornik Pero Veočić, olimpijac Gabrijel Veočić i superteškaš Luka Pratljačić za Beograd su otputovali iz Slavonskog Broda, odnosno Osijeka, dok se glavnina reprezentacija pod vodstvom izbornika U-22 Danijela Vekića okupila i krenula iz Zagreba ispred ureda Hrvatskog boksačkog saveza.