HRVATSKI REPREZENTATIVCI NASTUPAJU NA ELITNOM EUBC BOXING CUPU U BUDVI (8.-14. X. 2023.) Marko Milun predvodi mlade hrvatske snage na spektaklu u Budvi, kandidate za Europsko prvenstvo U-22

HRVATSKI REPREZENTATIVCI NASTUPAJU NA ELITNOM EUBC BOXING CUPU U BUDVI (8.-14. X. 2023.) Marko Milun predvodi mlade hrvatske snage na spektaklu u Budvi, kandidate za Europsko prvenstvo U-22

U Budvi (Crna Gora) od 8. do 14. listopada 2023. godine održava se prvi EUBC Boxing Cup za seniore na kojem su predviđene izdašne novčane nagrade. Najavljeno je 178 boksača iz 33 zemlje svijeta (plus tri pod neutralnom zastavom) u svih 13 težinskih kategorija.

Osiguran je nagradni fond od 507.000 dolara, pa će pobjednici po kategorijama zaraditi 15.000 dolara, finalisti 10.000 dolara, polufinalisti i osvajači bronci po 5.000 dolara, a svi četvrtfinalisti po 1000 dolara!

Hrvatska selekcija nastupit će s odličnom mladom selekcijom, našim kandidatima za Europsko prvenstvo U-22 koje će se također u Budvi, u Mediteranskom sportskom centru, održati od 10. do 20. studenoga 2023. godine.

Na EUBC kupu u Budvi borit će se i naš prvak u superteškoj kategoriji Marko Milun koji je nedavno oduševio trijumfom nad viceprvakom svijeta Arzolom Lopezom na IBA-inom i EUBC-ovom spektaklu u Monte Carlu i bitno popravio rejting u svjetskoj najtežoj kategoriji.

EUBC i domaćini u Crnoj Gori Miluna predstavljaju kao jednu od najvećih zvijezda na vrhunskom turniru u Budvi, u društvu svjetskih, europskih i olimpijskih osvajača medalja: superteškaši Ahmed Hagag (Austrija), Davit Chaloyan (Armenija), Aziz Abbes Mouhiidine (Italija), Enmanuel Reyes  (Španjolska), Levente Kiss (Mađarska), pa Radoslav Pantalejev (Bugarska, 92 kg), Gabil Mamedov (Rusija, 63,5 kg), Billal Bennama (Francuska) i Martin Molina Salvador (Španjolska) do 51 kg, Turgul Han Erdemir (Turska) do 71 kg, itd…

Hrvatsku će u Budvi predstavljati:

57kg Nikola Horvat (Leonardo Zagreb)

63,5 kg Marin Jelačić (Pauk Split)

71kg Petar Krešimir Knežević (Sv. Donat Zadar)

75kg Gabriel Debanić (Leona Zagreb)

80kg Petar Leskur (Grom Split)

+92kg Marko Milun (Leonardo Zagreb)

Bio je prijavljen i iskusni Marko Čalić (Pula) do 92 kg, no morao je otkazati zbog ozljede.

Hrvatske boksače u Budvi vodit će izbornik reprezentacije do 22 godine Danijel Vekić uz trenere Leonarda Pijetraja i Marija Preskara. 

Izbornik U-22 Danijel Vekić kaže uoči odlaska u Budvu, u petak 6. listopada 2023.:

“Za naše mlade reprezentativce to će biti odlična provjera uoči Europskog prvenstva do 22 godine. Svi bi trebali nastupiti na Europskom prvenstvu U-22 mjesec dana kasnije, naravno, osim starijeg Marka Miluna koji se sprema za olimpijske kvalifikacije i koji se već dokazao protiv najboljih na svijetu. Svaki meč u tako jakoj konkurenciji, protiv vrhunskih svjetskih boksača, značit će im veliko iskustvo,  a svaka pobjeda jako će ih podignuti na međunarodnoj sceni.”

Ceremonija ždrijeba po kategorijama održat će se u subotu, 7. listopada 2023., a mečevi počinju dan kasnije, u nedjelju 8. listopada 2023.

Finalne borbe za zlata i bogate nagrade predviđene su u subotu, 14. listopada 2023. u spektakularnom ambijentu na otvorenom s prekrasnim pogledom na stari grad Budvu.

 

 

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje