HRVATSKI PREDSTAVNICI OTPUTOVALI U MAĐARSKI DEBRECEN (7. do 13. II. 2022.) Petar Cetinić i Noa Ježek na 66. Bocskai memorijalu u kategoriji s dvostrukim svjetskim prvakom iz Ukrajine!

Hrvatski predstavnici otputovali su u mađarski Debrecen gdje se od 7. do 13. veljače 2022. održava tradicionalni 66. po redu Bocskai memorijal, jedan od najstarijih i najuglednijih europskih boksačkih turnira.

Hrvatsku će predstavljati tri boksačice i četiri boksača:

do 71 kg Petar Cetinić (Rijeka)

do 71 kg Noa Ježek (Titan Gym Zagreb)

do 80 kg Leo Cvetković (Omega Zagreb)

+ 92 kg Marko Milun (Leonardo Zagreb)

U ženskom turniru borit će se seniorke:

do 52 kg Nikolina Ćaćić (Omega Zagreb)

do 57 kg Dea Bolanča (Pit Bull Split)

do 66 kg Ana Stojanović (Pit Bull Split)

Naše boksačice i boksači vodit će treneri: Franjo Kristić, Ante Matas i Leonard Pijetraj.

S prvotnog popisa otpali su Diego Mamić (Pula) u kategoriji do 60 kg zbog problema s koronom, kao i Sara Kos (Petar Zrinski Zagreb) koja je uoči puta imala pozitivan nalaz na koronu.

U Debrecenu će nastupiti vrhunski europski i svjetski boksači, pa će se upravo u polusrednjoj kategoriji (do 71 kg) u kojoj su naši mladi reprezentativci Noa Ježek i Petar Cetinić boriti i prvi favorit natjecanja – svjetski prvak, sjajni mladi 19-togodišnji Ukrajinac Jurij Zakharijev koji je lani ostvario jedinstveni pothvat u povijesti boksa – iste godine objedinio je titule svjetskog prvaka na SP-u mlađih seniora, pa na seniorskom SP-u u Beogradu!

Nastupit će i vrlo jaka brazilska reprezentacija u kompletnom sastavu, jer su se Brazilci protekla dva pripremali u Mađarskoj i sparingirali s domaćim boksačima. Među njima su svjetska prvakinja Beatriz Ferreira koja godinama dominira u kategoriji do 6o kg, te osvajači svjetskih medalja Keno Machado, Abner Junior Teixeira i Wanderson Oliveira.

Prijavljen je i sjajni belgijski teškaš Victor Schelstraete, prvi Belgijac uopće koji je osvojio medalju na Svjetskom prvenstvu, a na tom putu lani u Beogradu svladao je po bodovima i našeg Damira Plantića.

Ždrijeb 66. Bocskai memorijala održat će se u ponedjeljak, 7. veljače 2022. navečer, a mečevi počinju u utorak, 8. veljače 2022. i traju do nedjelje, 13. veljače 2022.

Reprezentativci koji su za Debrecen krenuli ispred Doma sportova kombijem Hrvatskog boksačkog saveza – slijeva trener Franjo Kristić, Noa Ježek, Nikolina Ćaćić, Petar Cetinić i Leo Cvetković