HRVATSKI OLIMPIJAC OTPUTOVAO NA PETI PROFESIONALNI MEČ U KARIJERI Luka Plantić u subotu, 4. veljače 2023. u Ludwigshafenu protiv Čeha Tomasa Bezvode juriša po petu pobjedu u profi-ringu!

HRVATSKI OLIMPIJAC OTPUTOVAO NA PETI PROFESIONALNI MEČ U KARIJERI Luka Plantić u subotu, 4. veljače 2023. u Ludwigshafenu protiv Čeha Tomasa Bezvode juriša po petu pobjedu u profi-ringu!

Hrvatski olimpijac i osvajač brončane medalje na lanjskom Europskom prvenstvu u Erevanu, Luka Plantić (26) otputovao je iz Solina u Njemačku na svoj peti profesionalni meč.

Plantić zasad u profi-ringu ima službeni omjer 4-0 (tri pobjede prekidima), a u subotu, 4. veljače 2023. borit će se protiv iskusnog Čeha Tomasa Bezvode (35) koji iza sebe ima 34 profesionalna meča (omjer 14 pobjeda, devet nokautima, 20 poraza).

Meč Plantić – Bezvoda dogovoren je u supersrednjoj kategoriji do 76 kg u osam rundi.

Uz Luku Plantića na profi-priredbi Universum Boxing Night u Ludwigshafenu u subotu, 4. veljače 2023. borit će se i splitski profesionalac Branimir Malenica (omjer 5-0) u poluteškoj kategoriji protiv boksača iz Ugande Michaela Obina (omjer 5-19).

Plantić prvi put u profi-ringu nastupa kao nositelj pojasa WBC International Silver Belt kojeg je osvojio u prosincu 2022. godine u Solinu protiv Armenca Khorena Gevora u iscrpljujućoj borbi u deset rundi.

Iskusni Armenac bio je prvi koji je s našim boksačem izdržao u ringu do kraja meča, a Plantića je ta pobjeda, kao i ona senzacionalna prije toga nad prekaljenim Južnoafrikancem Rynom ‘The Lion’ Liebenbergom prekidom u četvrtoj rundi, ekspresno podignula na 38. mjesto profi-boksača na svjetskoj ljestvici u supersrednjoj kategoriji.

Luka Plantić s puno samopouzdanja ne sumnja u novu pobjedu, odlično se pripremao u Solinu u svom matičnom klubu BK Saloni, a na meču protiv Bezvode u Ludvigshafenu pratit će ga stalni treneri, Ukrajinac Jaroslav Fidmasterchyk i Tomislav Bašić.

Stariji brat Damir Plantić (33) ovaj put neće nastupiti u profi-ringu (omjer 6-0) nego s reprezentacijom Hrvatske putuje na jaki međunarodni turnir Bosckai memorijal u Debrecenu (6.-12. veljače 2023.).

Najnovije vijesti

Pretraživanje