HRVATSKI BOKSAČKI SAVEZ DODIJELIO NA KORIŠTENJE DVA OLIMPIJSKA RINGA SPLIĆANIMA I ZADRANIMA! Grad Split i Splitsko-dalmatinska županija, te Grad Zadar i Zadarska županija već preuzeli ringove na korištenje svojim klubovima i lakšu organizaciju natjecanja

HRVATSKI BOKSAČKI SAVEZ DODIJELIO NA KORIŠTENJE DVA OLIMPIJSKA RINGA SPLIĆANIMA I ZADRANIMA! Grad Split i Splitsko-dalmatinska županija, te Grad Zadar i Zadarska županija već preuzeli ringove na korištenje svojim klubovima i lakšu organizaciju natjecanja

Održana je elektronska sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog boksačkog saveza na kojoj su sukladno naputku predsjednika HBS-a Bone Bošnjaka usvojena dva bitna prijedloga.

  1. Prijedlog za dodjelu boksačkog ringa (olimpijski ring) Zadarskoj županiji i Gradu Zadru, članicama HBS-a na korištenje.
  2. Prijedlog za dodjelu boksačkog ringa (olimpijski ring) Splitsko dalmatinskoj županiji i gradu Splitu, članicama HBS-a na korištenje.

Izvršni odbor HBS-a usvojio je oba prijedloga predsjednika Bone Bošnjaka uz obrazloženje:

Za organizaciju Europskog prvenstva za mlađe seniore koje se održava od 2.-15. travnja 2024. u Poreču, Hrvatski boksački savez osigurao je proračunska sredstva za dva nova ringa, čime već postojeća dva ringa od prethodnog Europskog prvenstva za seniore i seniorke U-22 održanog u Poreču 2022. godine, dodjeljuje svojim članicama (klubovima i županijskim savezima) na korištenje.

S obzirom da se kroz dosadašnju organizaciju natjecanja na ovim područjima dolazilo do poteškoća s nabavkom natjecateljskog ringa, zaključak je da je ovim regijama potrebno dodijeliti ring za buduće priredbe i natjecanja, kao poticaj i potporu razvoju boksa na lokalnoj i regionalnoj razini.

Oba ringa otpremljena su u Zadar i Split odmah poslije završetka 7. kola Hrvatske boksačke lige u Jelkovcu (subota, 23. ožujka 2024.) i odmah se mogu početi koristiti za potrebe klubova i organizaciju natjecanja.

U Zadru se već i priprema međunarodni boksački turnir “Memorijal Damira Zrilića“, koji će se održati 20. travnja 2024. godine u Sportskom centru Višnjik, a u Splitu se u Sportskom centru Gripe priprema veliki međunarodni turnir ‘Trofej Marjana’ 12. svibnja 2024. godine.

Predsjednik HBS-a Bono Bošnjak više je nego zadovoljan dodjelom ringova Zadarskoj županiji i Gradu Zadru, te Splitsko-dalmatinskoj županiji i Gradu Splitu:

“Ponosni smo i sretni što na konkretan način možemo pomoći razvoju boksa u tim županijama i gradovima u kojima djeluje puno naših klubova i koji su rasadnici sjajnih boksačica i boksača. Uvjereni smo da će to doprinijeti razvoju boksa i daljnjem podizanju kvalitete boksača na tim područjima. Europsko prvenstvo u Poreču boksat će se na novim olimpijskim ringovima, a isto ćemo zatražiti i za Svjetsko prvenstvo u Poreču najesen, pa vjerujemo da ćemo još dva ringa moći dodijeliti županijama i gradovima kojima su najpotrebniji.”

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje