HRVATSKI BOKSAČI ZAVRŠILI PETODNEVNE PRIPREME I SPARINGE U TALIJANSKOM CENTRU U ASIZU Izbornik Kristijan Hodak: Naši dečki odlično su se nosili s vrhunskim reprezentativcima Italije i Velike Britanije

Hrvatska seniorska reprezentacija završila je petodnevne pripreme i sparinge u Nacionalnom boksačkom centru u Asizu (Italija) od 23. do 28. siječnja 2023. godine.

Pod vodstvom izbornika seniora Kristijana Hodaka, trenera Pere Veočića i Danijela Vekića ovoga tjedna u Asizu trenirali su:

63,5 kg: Marin Jelačić (Pauk Split)

67 kg: Deni Alagić (Metalac Zagreb)

71 kg: Petar Krešimir Knežević (Sveti Donat Zadar)

75 kg: Gabrijel Debanić (Leona Zagreb)

80 kg: Gabrijel Veočić (Brod Slavonski Brod)

86 kg: Marko Ramljak (Rijeka)

92 kg: Marko Pratljačić (Osijek)

+92 kg: Marko Milun (Leonardo Zagreb)

Naši reprezentativci u pet dana priprema u glavnom talijanskom boksačkom središtu odradili su četiri kruga intenzivnih sparinga s vrlo kvalitetnim suparnicima iz reprezentacija Italije, Velike Britanije, Finske i Slovenije.

U ringu su se ogledali s vrhunskim borcima kao što su Talijan Abbes Mouhiidini, doprvak svijeta u teškoj kategoriji, pa talijanski  reprezentativci Di Lernia, Caruso, Commey, Škot Hickey, Englez Tyres, itd…

Hrvatskim boksačima sparinzi sa suparnicima europske kvalitete bili su odlična provjera za skore jake međunarodne i domaće ispite – početkom veljače Golden Belt turnir iz IBA-ine svjetske serije u Marakešu (Maroko) na kojem će nastupiti Gabrijel Veočić i Luka Pratljačić, jedan od najkvalitetnijih europskih turnira Istvan Bocskai u Debrecenu od 6. do 12. veljače 2023., te Pojedinačno prvenstvo Hrvatske 23. do 26. veljače 2023. godine.

Glavni događaji sezone su Svjetsko seniorsko prvenstvo u svibnju u Uzbekistanu, te Europske igre u Krakowu (Poljska) u lipnju koje će za boksače i boksačice biti kvalifikacijsko za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Izbornik Kristijan Hodak ocijenio je sparinge odrađene u Asizu:

“Na prvom mjestu moramo zahvaliti na podršci Hrvatskom boksačkom savezu koji nam je omogućio sparinge na najvišoj razini s vrhunskim reprezentativcima Italije i Velike Britanije. To su nam bili najbolji testovi i pojedinačna provjera stanja uoči važnih natjecanja na kojima će se naši boksači boriti  za mjesta na Svjetskom prvenstvu i na olimpijskim kvalifikacijama na Europskim igrama. Dečki su odlično odradili po četiri sparinga. Znamo za vrhunsku kvalitetu jednog Gabrijela Veočića, a i svi ostali borili su se maksimalno sa suparnicima međunarodne klase. Nisu bili u podređenom položaju, naprotiv, u nekim rundama bili su i više nego ravnopravni. Posebno su nas ugodno iznenadili teškaš Marko Pratljačić s doprvakom svijeta Mouhiidinijem ili mladi Gabrijel Debanić koji je tek ušao u seniorsku kategoriju i nosio se s iskusnijim reprezentativcima”, rekao je izbornik Kristijan Hodak.

Hodak je posebno napomenuo da su naši boksači ostavili sjajan dojam i na trenere drugih reprezentacija.

“Pozvali su nas na pripreme u mjesecu travnju uoči Svjetskog prvenstva u Uzbekistanu na kojima će tada u Asizu biti i najbolje reprezentacije Italije i Velike Britanije. Potrebne su nam provjere na najvišoj razini, to je jedini ispravan put za napredak i sticanje iskustva za međunarodnu scenu, a naravno, o tome će odlučiti Hrvatski boksački savez koji nas odlično prati u svim akcijama. Zadovoljni smo što i u četiri dana intenzivnih sparinga nije bilo nikakvih problema s ozljedama, pa će boksači u najboljem stanju ući u natjecateljski dio sezone”, zaključio je izbornik Hodak.

Prvi ispiti već sljedećeg tjedna čekaju dvojicu naših najuspješnijih boksača u prošloj godini, europskog prvaka U-22 Gabrijela Veočića i osvajača svjetske studentske bronce Luku Pratljačića (na pripremama i sparinzima u Njemačkom nacionalnom centru u Hamburgu) u najjačoj svjetskoj konkurenciji na IBA-inom Golden Belt turniru u Marakešu (Maroko).