HRVATSKE REPREZENTATIVKE PRVE NASTUPAJU U NOVOJ 2024. GODINI Sedam boksačica predstavlja nas na 13. Kupu nacija u Somboru, a Nikolina Ćaćić i Dea Bolanča bore se u Debrecenu

HRVATSKE REPREZENTATIVKE PRVE NASTUPAJU U NOVOJ 2024. GODINI Sedam boksačica predstavlja nas na 13. Kupu nacija u Somboru, a Nikolina Ćaćić i Dea Bolanča bore se u Debrecenu

Mlade hrvatske reprezentativke novu natjecateljsku godinu otvaraju nastupom na tradicionalnom 13. Kupu nacija u Somboru za žene (15. – 21. siječnja 2024.)

U istom terminu na EUBC turniru ‘Istvan Bocskai’ u Debrecenu nastupit će olimpijka i prošle 2023. godine osvajačica bronce na Europskom prvenstvu U-22 u Budvi Nikolina Ćaćić (57 kg) i Splićanka Dea Bolanča (60 kg) pod vodstvom izbornika i koordinatora nacionalnih selekcija Franje Kristića.

Na Kupu nacija u Somboru Hrvatsku će predstavljati 5 juniorki, 1 kadetkinja i 1 seniorka:

Lucija Bilobrk (seniorka, 81 kg, Pit Bull Split)

Lana Skupnjak (juniorka, 75 kg, Thor Bartolovec)

Lorena Horvat (juniorka, 70 kg, Thor Bartolovec)

Agata Štajcer (juniorka, 63 kg, Kutina)

Valeria Šteko (juniorka, 57 kg, Petar Zrinski ZG)

Ema Anđela Žaja (juniorka, 46 kg, Pit Bull Split)

Tia Zadravec (kadetkinja, 70 kg, Thor Bartolovec)

Hrvatsku selekciju u Somboru vodit će izbornik mlađih ženskih selekcija Robert Herić uz trenere Mladena Šteku i Josipa Cerovca. 

Sve naše juniorske i kadetske reprezentativke za Kup nacija osvajačice su medalja na prvenstvima Europe, a seniorka Lucija Bilobrk krajem prošle godine postala je svjetska prvakinja u kickboxingu.

Za nastup na Kupu nacija bile su predviđene i Mariela Šteko, dvostruka europska prvakinja u juniorkama i mlađim seniorkama, te Lana Paljušić, osvajačica medalje na juniorskom EP-u 2022., a morale su otkazati zbog ozljeda i bolesti.

Hrvatska selekcija za Sombor i reprezentativke za Debrecen putuju u ponedjeljak, 15. siječnja 2024. godine.

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje