HRVATSKA SENIORSKA SELEKCIJA OTPUTOVALA NA TRADICIONALNI MEĐUNARODNI TURNIR U BEOGRADU Olimpijac Gabrijel Veočić, šest sjajnih mladih boksača i pitbullovka Dea Bolanča predstavljaju Hrvatsku na 61. Beogradskom pobjedniku (12.-17. ožujka 2024.)

HRVATSKA SENIORSKA SELEKCIJA OTPUTOVALA NA TRADICIONALNI MEĐUNARODNI TURNIR U BEOGRADU Olimpijac Gabrijel Veočić, šest sjajnih mladih boksača i pitbullovka Dea Bolanča predstavljaju Hrvatsku na 61. Beogradskom pobjedniku (12.-17. ožujka 2024.)

Hrvatska seniorska selekcija otputovala je u glavni grad Srbije gdje će od 12. do 17. ožujka 2024. godine nastupiti na tradicionalnom međunarodnom turniru – 61. Beogradskom pobjedniku.

Ukupno je prijavljeno 140 boksačica i boksača iz 18 zemalja svijeta, a brojnim natjecateljima iz europskih reprezentacija to će biti glavni test uoči Europskog prvenstva za seniore i seniorke u Beogradu od 15. do 29. travnja 2024. godine.

Hrvatsku će na vrlo kvalitetnom 61. Beogradskom pobjedniku (turniru je dodano ime “Memorijal Branka Pešića”), nakon nekoliko otkaza zbog bolesti i ozljeda (Poturović 63,5 kg i Radonić 86 kg), predstavljati:

57 kg: Vide Prkačin (Torcida Split)

60 kg: Matej Zebić (Pauk Split)

67 kg: Fabijan Tomkić (Nokaut Zagreb)

71 kg: Mateo Paulinić (Rovinj)

75 kg: Gabriel Debanić (Leona Zagreb)

80 kg: Gabrijel Veočić (Brod)

92 kg: Aron Vrnoga Gregorio (Joker Split)

ŽENE: 

57 kg: Dea Bolanča (Pit Bull Split)

Hrvatsku reprezentaciju na ‘Beogradskom pobjedniku’ vodit će izbornik seniorske reprezentacije Pero Veočić i trener Reny Cappucci iz Karlovca.  U Beogradu će mečeve suditi Ivan Votuc iz Koprivnice, najmlađi međunarodni sudac s tri IBA zvjezdice (IBA-3star R&J).

Naši boksači i boksačice okupili su se u Zagrebu, a na putu su im se u Slavonskom Brodu priključili Pero i Gabrijel Veočić.

Na lanjskom izdanju ‘Beogradskog pobjednika’ 2023. godine, Sara Beram osvojila je zlatnu medalju i obranila trostruku titulu zaredom, a mladi Zadranin Petar Krešimir Knežević (do 71 kg) u međunarodnom debiju kao senior osvojio je brončanu medalju.

Debitirao je i Gabriel Debanić (75 kg) i borio se za medalju u četvrtfinalu.

Našem olimpijcu Gabrijelu Veočiću mečevi na ‘Beogradskom pobjedniku’ bit će prvi nakon državnog prvenstva u siječnju i odrađenih priprema u talijanskom Asizu, kao test forme uoči Europskog prvenstva u travnju i nastavka priprema za Olimpijske igre u Parizu 2024.

Uz olimpijca Veočića, u našoj mladoj selekciji su vrlo perspektivni boksači koji tek stiču iskustva na međunarodnoj sceni. Prvaci Hrvatske za 2024. godinu u svojim kategorijama su Vide Prkačin (Torcida), Matej Zebić (Pauk Split), Fabijan Tomkić (Nokaut) i Gabriel Debanić (Leona), dok je Aron Vrnoga Gregorio (Joker) viceprvak u teškoj kategoriji, a Mateo Paulinić (Rovinj) osvojio je broncu u poluvelter kategoriji do 71 kg.

Ždrijeb po kategorijama je u utorak, 12. ožujka 2024., a natjecanja na 61. Beogradskom pobjedniku odvijat će se do nedjelje, 17. ožujka 2024. tradicionalno u ‘Dvorani Aleksandra Nikolića’ (dvorana Pionir).

 

 

 

 

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje