HRVATSKA SENIORSKA REPREZENTACIJA U ASIZU Prvo sparinzi s Talijanima, pa Nijemcima i potom za sastav za SP u Beogradu

Najbolji hrvatski boksači, kandidati za Svjetsko prvenstvo u Beogradu (24. listopada do 6. studenoga 2021.), pod vodstvom izbornika Kristijana Hodaka i trenera Doriana Čalića, Mateja Matkovića i Tomislava Bašića odradili su prve treninge u Olimpijskom boksačkom centru u talijanskom Asizu.

Reprezentativci će u vrhunskom trening-centru Talijanske boksačke federacije, s kojom Hrvatski boksački savez, održava i razvija dugogodišnje bliske odnose (zajedničke pripreme, međudržavni susreti, itd…) boraviti na zajedničkim treninzima i sparinzima do 6. listopada 2021.

Izbornik Kristijan Hodak javlja:

“Prvi treninzi bili su za razgibavanje, za osvježenje po dolasku. U četvrtak popodne održat ćemo tehničko-taktičke treninge, a od petka, 1. listopada kreću sparinzi. Uvjeti su u svakom pogledu najbolji mogući, vrhunski, od smještaja i obroka, a u boksačkom centru su tri ringa i sva potrebna oprema. Naravno, prema svojim programima svatko može odraditi i treninge prijepodne. Prvo ćemo sparingirati s talijanskim reprezentativcima, a potom s Nijemcima koji su također stigli na pripreme u Asiz. Četvrti sparinzi po redu trebali bi biti naši izborni za reprezentaciju za SP, a u ponedjeljak 4. listopada stižu talijanski suci koji će nam arbitrirati.”

Na pripremama u Asizu su sljedeći boksači po kategorijama:

do 60 kg                   Diego Mamić (BK Pula)

67 kg                         Marko Zeljko (BK Salona)

71 kg                          Petar Cetinić (BK Rijeka), Filip Kolar (BK Čakovec)

75 kg                          Gabrijel Veočić (BK Brod), Noa Ježek (BK Titan Gym), Jasmin Pašagić (Joker Split)

80 kg                         Luka Plantić (BK Salona)

86 kg                         Damir Plantić (BK Salona)

92 kg                         Toni Filipi (BK Gladijator), Zvonimir Rebolj (BK Osijek)

92 kg +                      Luka Pratljačić (BK Osijek)

Nakon završetka priprema u Asizu, izbornik Hodak plasnira organizirati i dodatne sparinge u Hrvatskoj za sastav reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Beogradu, jer u Italiju iz opravdanih razloga nisu mogli otputovati superteškaš Marko Milun (sparinzi u Portugalu u kampu Dilliana Whytea), Matteo Komadina, Filip Poturović (kategorija do 63,5 kg) i Antonio Tkalčić (do 67 kg) zbog radnih obveza, te Marko Čalić (86 kg) zbog ozljede arkade.

Ulozi su veliki – nastup na Svjetskom prvenstvu, pa izbornik i treneri ništa ne žele prepustiti slučaju, pogotovo što je motiv na ovogodišnjem SP-u u Beogradu veći nego ikada – Svjetska boksačka federacija AIBA za zlatne medalje odredila je 100.000 dolara nagrade, za srebro 50.000 i za bronce po 25.000.

Kao što su novčane premije najveće u povijesti, isto takva bit će i konkurencija najboljih boksača iz stotinjak zemalja svijeta!

Hrvatska reprezentacija u Asizu – gornji red slijeva: Matej Matković, Gabrijel Veočić, Zvonimir Rebolj, Luka Pratljačić, Toni Filipi, Luka Plantić, Noa Ježek i Damir Plantić. Donji red: Jasmin Pašagić, Filip Kolar, Marko Zeljko, Tomislav Bašić, Diego Mamić, Petar Cetinić, Dorian Čalić i Kristijan Hodak.