HRVATSKA SELEKCIJA NASTUPIT ĆE NA 38. TURNIRU ‘FELIX STAMM’ U POLJSKOJ Četvorica boksača i dvije boksačice na jakim međunarodnim ispitima u Pultusku od 21. do 27. svibnja 2023.

HRVATSKA SELEKCIJA NASTUPIT ĆE NA 38. TURNIRU ‘FELIX STAMM’ U POLJSKOJ Četvorica boksača i dvije boksačice na jakim međunarodnim ispitima u Pultusku od 21. do 27. svibnja 2023.

Hrvatski seniorke i seniori nastupit će na tradicionalnom 38. međunarodnom turniru ‘Felix Stamm’ u poljskom gradu Pultusku (70 km od Varšave) od 21. do 27. svibnja 2023. godine.

Međunarodni turnir ‘Felix Stamm’ održava se u čast legendarnog poljskog trenera kojeg smatraju ‘ocem poljske škole boksa’, a tijekom desetljeća postao je jedan od najuglednijih europskih turnira koji je redovito u IBA-inu kalendaru.

Turnir će ove godine za mnoge europske boksačice i boksače biti glavni tekst uoči Europskih igara u poljskom Krakowu, ujedno kvalifikacijskima za Olimpijske igre 2024. godine u Parizu, koje se održavaju mjesec dana kasnije, krajem lipnja 2023. godine.

Hrvatsku će u Pultusku predstavljati četiri boksača i dvije boksačice među kojima su također kandidati za Europske igre u Krakowu:

MUŠKI

do 63,5 kg Mattteo Komadina (Rijeka)

do 63.5 kg Marin Jelačić (Pauk Split)

do 80 kg    Petar Leskur (Grom Split)

do 92 kg    Marko Ramljak (Rijeka)

ŽENE

do 54 kg     Nikolina Ćaćić (Omega Zagreb)

do 57 kg     Dea Bolanča (Pit Bull Split)

Hrvatske boksačice i boksače vodit će izbornik seniora Kristijan Hodak i supervizor seniorskih nacionalnih selekcija Franjo Kristić.

Naše reprezentativke Nikolina Ćaćić i Dea Bolanča u pripremama za nastup na ‘Felixu Stammu’ proteklih su dana s trenerom Franjom Kristićem boravile na treninzima i sparinzima u Mađarskoj.

Doprvakinji Europe U-22 i našoj olimpijki Nikolini Ćaćić nastup u Poljskoj bit će prvi nakon što se zbog zdravstvenih problema nije mogla boriti na Svjetskom prvenstvu u New Delhiju u ožujku, a u lipnju na Europskim igrama u Krakowu učinit će sve da ponovo izbori nastup na Olimpijskim igrama u Parizu 2024., kao što je kao prva hrvatska boksačica predstavljala Hrvatsku i na OI u Tokiju 2021. godine.

 

 

 

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje