HRVATSKA SELEKCIJA MLAĐIH SENIORA VRATILA SE S ODLIČJEM SA SVJETSKOG KUPA U BUDVI Pino Domitran s dvije pobjede u žestokim mečevima protiv Švicarca i Indijca osvojio broncu, zaustavio ga iskusniji Kubanac u polufinalu

HRVATSKA SELEKCIJA MLAĐIH SENIORA VRATILA SE S ODLIČJEM SA SVJETSKOG KUPA U BUDVI Pino Domitran s dvije pobjede u žestokim mečevima protiv Švicarca i Indijca osvojio broncu, zaustavio ga iskusniji Kubanac u polufinalu

Hrvatska selekcija mlađih seniora pod vodstvom trenera Danijela Vekića (Leona Zagreb) i Dražena Burića (Torcida Split) vratila se iz Budve sa Svjetskog kupa za mlađe seniore i ml. seniorke, 33. ‘Jadranskog bisera’, respektabilnog turnira na kojem je sudjelovalo 245 mladih boksačica i boksača iz 22 reprezentacije iz Europe, Azije i Amerike.

Hrvatsku je u vrhunskoj svjetskoj konkurenciji predstavljalo osam mlađih seniora (rođeni 2006. i 2007. godine). Najveći uspjeh postigao je mlađi senior PINO DOMITRAN (BK Leona Zagreb) u poluvelter kategoriji do 63,5 kg koji je osvojio brončanu medalju. To je i najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri mladog Domitrana (viceprvak Hrvatske na PPH mlađih seniora 2024., a finale nije mogao boksati zbog bolesti).

Pino Domitran do polufinala je pobijedio u dvije borbe podijeljenim odlukama predstavnike Švicarske i Indije, u oštrim, neizvjesnim i žestokim mečevima, uz gromoglasnu potporu svih ostalih reprezentativaca. U polufinalu je izgubio prekidom od favorita Kubanca Yoelvisa, najkvalitetnijeg suparnika s kojim se dosad susreo u karijeri i s kojim se srčani, beskompromisni Pino upustio u otvorenu borbu bez kalkulacija.

Domitran je i jedini iz naše osmeročlane selekcije u vrlo jakoj konkurenciji uspio osvojiti odličje.

Ostali naši mlađi seniori zaustavljeni su prije borbi za medalje, a treba naglasiti da su svi u našoj selekciji bili ulazni mlađi seniori i debitanti na najvećoj sceni, te da su se redom borili protiv iskusnijih reprezentativaca iz boksačkih velesila poput Rusije, Bjelorusije, Kazahstana, Poljske, Indije itd…

Svi oni zaslužuju podršku i treba im čestitati na borbama u kojima se nisu štedjeli i u kojima su pružili najviše što mogu protiv kvalitetnijih suparnika u elitnoj konkurenciji 245 boksača iz 22 države svijeta!

Pod vodstvom naših trenera Vekića i Burića vrlo motivirano i srčano borili s vrhunskim suparnicima i ti mečevi bit će im od neprocjenjivog iskustva u nastavku karijere, a nekima i na skorašnjem Europskom prvenstvu mlađih seniora i ml. seniorki u Poreču (2.-15. travnja 2024.).

Hrvatsku su u Budvi na Svjetskom kupu mlađih seniora predstavljali:

60 kg: MATEJ MARTON (Leona ZG) izgubio jednoglasnom odlukom od Gruzijca

63,5 kg: PINO DOMITRAN (Leona ZG) dvije pobjede nad Švicarcem i Indijcem, poraz prekidom u 1. rundi od Kubanca

67 kg: DAVID GOLUBOVIĆ (Pula) izgubio prekidom u 1. rundi od Slovenca Igora Saberija

71 kg: IVO MILAKOVIĆ (Torcida Split) izgubio jednoglasnom odlukom od Bjelorusa

75 kg: IVAN NEKIĆ (Ares Zadar) izgubio prekidom u 1. rundi od predstavnika Rusije

80 kg: JOSIP GRGIĆ (Sesvete) izgubio prekidom u 2. rundi od Kazahstanca

86 kg: JOSIP TOKIĆ (Torcida Split) izgubio jednoglasnom odlukom od Bjelorusa

+92kg: VIKTOR SEJDIĆ (Kralj Tomislav) izgubio jednoglasnom odlukom od Poljaka

ČESTITKE MLADOM PINU NA NAJVEĆEM USPJEHU U KARIJERI, OSVOJENOM ODLIČJU NA ‘JADRANSKOM BISERU’, NAJJAČEM SVJETSKOM TURNIRU MLAĐIH SENIORA, KAO I SVIM OSTALIM NAŠIM MLAĐIM SENIORIMA NA NASTUPIMA I TRENERIMA DANIJELU VEKIĆU I DRAŽENU BURIĆU KOJI SU VODILI HRVATSKU SELEKCIJU U BUDVI.

Najnovije vijesti

Pretraživanje