HRVATSKA REPREZENTACIJA ZA EUROPSKO PRVENSTVO ZA SENIORKE I SENIORE DO 22 GODINE U BUDVI (10.-20. XI. 2023.) Doprvakinja Europe U-22 Nikolina Ćaćić i deset mladih prvaka idu u borbe za odličja na EP-u U-22 u Budvi, povratak u ring i Antonija Grabića

HRVATSKA REPREZENTACIJA ZA EUROPSKO PRVENSTVO ZA SENIORKE I SENIORE DO 22 GODINE U BUDVI (10.-20. XI. 2023.) Doprvakinja Europe U-22 Nikolina Ćaćić i deset mladih prvaka idu u borbe za odličja na EP-u U-22 u Budvi, povratak u ring i Antonija Grabića

Određena je hrvatska reprezentacija za Europsko prvenstvo za seniore i seniorke do 22 godine koje će se od 10. do 20. studenoga 2023. godine održati u Budvi (Crna Gora).

Hrvatsku će na Europskom prvenstvu U-22 predstavljati 11 reprezentativaca (10 boksača i jedna boksačica). U ženskoj konkurenciji nastupit će olimpijka Nikolina Ćaćić koja će u Budvi braniti naslov viceprvakinje Europe do 22 godine osvojen lani na EP-u U-22 u Poreču.

Nikolina se s trenerom Franjom Kristićem trenutačno nalazi na treninzima i sparinzima u Europskom boksačkom centru u Asizu (Italija) i tamo će se za nastup na Europskom prvenstvu pripremati praktički do početka EP-a u Budvi.

Za Hrvatsku će na Europskom prvenstvu U-22 u Budvi nastupiti:

54 kg: Vide Prkačin (Joker Split)

60 kg: Patrik Licul (Pula)

63,5 kg: Marin Jelačić (Pauk Split)

67 kg: Fabijan Tomkić (Nokaut Zagreb)

71 kg: Petar Krešimir Knežević (Sv. Donat Zadar)

75 kg: Gabriel Debanić (Leona Zagreb)

80 kg: Antonio Grabić (Leonardo Zagreb)

86 kg: Petar Leskur (Grom Split)

92 kg: Jan Morović (Torcida Split)

92+kg: Ilija Čubić (Lokomotiva Zagreb)

Žene – 54 kg: Nikolina Ćaćić (Omega Zagreb)

Reprezentaciju će na Europskom prvenstvu voditi izbornik seniora do 22 godine Danijel Vekić, koordinator nacionalnih selekcija Franjo Kristić i trener Dražen Burić.

Prošle godine na Europskom prvenstvu U-22 u Poreču, Hrvatska je postigla rekordni uspjeh s osvajanjem tri medalje: Gabrijel Veočić (zlato), Nikolina Ćaćić (srebro) i Noa Ježek (bronca).

Uz doprvakinju Europe U-22 Nikolinu Ćaćić, iskustvo borbi na EP-u U-22 u Poreču 2022. godine imaju i sadašnji reprezentativci: Patrik Licul, Petar Leskur i Jan Morović.

Na Europskom prvenstvu U-22 u Budvi na međunarodnu scenu vraća se nakon duge ozljede i oporavka Antonio Grabić (20) u poluteškoj kategoriji, osvajač medalja na kadetskom i juniorskom prvenstvu Europe, devetorostruki prvak Hrvatske u svim dobnim skupinama, a prošle 2022. godine postao je seniorski državni prvak senzacionalnim trijumfom u finalu nad olimpijcem Lukom Plantićem.

Mladi boksač Leonarda iz zagrebačke Dubrave tada je proglašen i najboljim boksače seniorskog Prvenstva Hrvatske, a nakon toga praktički više nije nastupao zbog problema s ozljedom ruke.

Hrvatska selekcija u Budvu će otputovati u petak, 10. studenoga 2023. iz Zagreba, a po putu će im se priključiti članovi reprezentacije iz Dalmacije. Uz našu selekciju na Europskom prvenstvu U-22 bit će i međunarodni sudac (dvije IBA zvjezdice) Dragan Čović iz Dubrovnika koji će na prijedlog Sudačke komisije HBS-a u Budvi polagati za najvišu sudačku kategoriju – treću IBA zvjezdicu.

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje