Hrvatska reprezentacija u Debrecenu

debrecenVrlo jaka Hrvatska boksačka reprezentacija stigla je danas u Debrecen, gdje će do kraja tjedna sudjelovati na jednom od jačih boksačkih turnira u regiji. Pod paskom trenera Hasana Yousefa u Mađarsku su stigli Stipan Prtenjača (60 kg), Durim Oraca (69 kg), Luka Plantić (81 kg) i Filip Hrgović (+91 kg).

– Vjerujemo da ova momčad može napraviti dosta. Lani smo se iz Debrecena vratili sa tri zlata, što je bio izvanredan rezultat. Ove će godine biti teže – Izjavio je Predsjednik Saveza Bono Bošnjak koji je zajedno sa Izbornikom Leonardom Pijetrajem ispratio reprezentativce.

Svakako je najveća pažnja na aktuialnom Europskom prvaku Filipu Hrgoviću, koji sa Istvan Bocskai memorijalom započinje pripremni period za Olimpijske igre. Na turniru koji se već tradicionalno održava od 1956. godine, u ovom 60-tom izdanju nastupa ukupno 168 boksača iz 29 zemalja. Među njima su dva AIBA Svjetska prvaka i čak sedam Europskih prvaka, šest osvajača zlata sa Europskih igara, Azijskih igara i Pan-Američkih igara. U superteškoj uz dvostrukog Svjetskog prvaka Azerbajđanca Mađidova, Hrgovića čeka i zlatni sa Europskih igara Britanac Joe Joyce.