HRVATSKA REPREZENTACIJA U BROJNOM SASTAVU OTPUTOVALA NA KVALITETNI MEĐUNARODNI SARAJEVO TROPHY (5.-8. X. 2023.) Deset hrvatskih juniora, tri mlađa seniora i tri juniorke nastupaju u vrhunskoj europskoj konkurenciji u Sarajevu

HRVATSKA REPREZENTACIJA U BROJNOM SASTAVU OTPUTOVALA NA KVALITETNI MEĐUNARODNI SARAJEVO TROPHY (5.-8. X. 2023.) Deset hrvatskih juniora, tri mlađa seniora i tri juniorke nastupaju u vrhunskoj europskoj konkurenciji u Sarajevu

Hrvatska reprezentacija otputovala je u glavni grad Bosne i Hercegovine na veliki međunarodni turnir Sarajevo Trophy za juniore i mlađe seniore u muškoj ženskoj konkurenciji (5. -8. X. 2023.).

Hrvatsku će u jakoj međunarodnoj konkurenciji 15 zemalja i više od 130 mladih sportaša predstavljati ukupno 16 predstavnika (10 juniora, 3 mlađa seniora i 3 juniorke).

Međunarodni juniorski i ml. seniorski turnir Trofej grada Sarajevo jedno je od najkvalitetnijih europskih natjecanja u tim kategorijama, a uz sve reprezentacije iz okruženja, u jakim sastavima dolaze Italija, Francuska, Izrael, Poljska, Mađarska, itd…

Organizatori iz Boksačkog saveza BiH i Boksačkog kluba Sarajevo najavljuju brojne osvajače medalja s europskih prvenstava, čak desetak europskih prvaka, a među nositeljima europskih odličja su i naši reprezentativci (Matija Berend, Mateo Pejić, Ivan Nekić, Agata Štajcer….)

Hrvatsku selekciju u Sarajevu, u dvorani na Ilidži, vodit će izbornik juniorske reprezentacije Marin Morić, te treneri Vedran Bajlo i Kristijan Hodak.

Većina naših juniora uoči Sarajevo Trophyja imala je zajedničke vikend-pripreme s reprezentativcima Srbije i BiH u Paliću kod Subotice, a mečevi u kvalitetnoj međunarodnoj konkurenciji bit će im odlična priprema za predstojeće Balkansko prvenstvo za juniore i mlađe seniore u Rumunjskoj u drugoj polovici listopada, te Svjetsko juniorsko prvenstvo u studenome u Erevanu (Armenija).

JUNIORKE:

1. Agata Štajcer – 66kg (Kutina)

2. Julija Božak 70kg (Thor Bartolovec)

3. Ana Posavec 50kg (Thor Bartolovec)

JUNIORI:

1. Mario Nakić – 50kg (Knin)

2. Nikola Berdin – 54kg (Kralj Tomislav ZG)

3. Mate Jukić – 60kg (Osijek)

4. Matija Berend – 63kg (Ronin Križevci)

5. Dominik Palić – 70kg (Kralj Tomislav ZG)

6. Ivan Nekić – 75kg (Ares Zadar)

7. Ivan Jukičić – 80kg (Brod Slavonski Brod)

8. Šime Čerina – 80+kg (Torcida Split)

9. Mateo Bobaš – 66kg (Rijeka)

10. Duje Kutleša – 70 kg (Rijeka)

MLAĐI SENIORI:

1. Patrick Plantić – 80kg (Katran ZG)

2. Luka Bukvić – 67kg (Ares Zadar)

3. Mateo Pejić 92kg (Rijeka)

Najnovije vijesti

Pretraživanje