HRVATSKA REPREZENTACIJA BORI SE U BUSTO ARSIZIJU NA 1. SVJETSKOM KVALIFIKACIJSKOM TURNIRU ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024. Dvije boksačice i četiri boksača protivnike u ždrijebu saznat će u subotu, 2. III., a prve prepreke slijede već u nedjelju 3. ožujka

HRVATSKA REPREZENTACIJA BORI SE U BUSTO ARSIZIJU NA 1. SVJETSKOM KVALIFIKACIJSKOM TURNIRU ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024. Dvije boksačice i četiri boksača protivnike u ždrijebu saznat će u subotu, 2. III., a prve prepreke slijede već u nedjelju 3. ožujka

Hrvatska reprezentacija u četvrtak, 29. veljače 2024. otputovala je u Italiju na 1. prvi svjetski kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine!

Četiri boksača i dvije boksačice u pratnji trenera otputovali su u talijanski Busto Arsizio (Lombardija) gdje će se od 3. do 11. ožujka 2024. održati 1. svjetski kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Parizu 2024.

Za kvalifikacije u Busto Arsiziju prijavljeno je 632 boksačica i boksača iz 114 reprezentacija svijeta!

Naši predstavnici saznat će suparnike poslije tehničkog sastanka i ždrijeba u subotu, 2. ožujka, a mečevi počinju u nedjelju 3. III. 2024.

Za olimpijske norme borit će se:

ŽENE

do 57 kg Nikolina Ćaćić (Omega Zagreb)

do 60 kg Sara Beram (Petar Zrinski Zagreb)

MUŠKI

do 63,5 kg Marin Jelačić (Pauk Split)

do 71 kg Petar Krešimir Knežević (Sveti Donat Zadar)

do 92 kg Marko Čalić (Pula)

+92 kg Luka Pratljačić (Osijek)

U nedjelju, 3. ožujka moglo bi se u svojim kategorijama boriti već četvero naših predstavnika (Sara Beram 60 kg, Marin Jelačić 63,5 kg, Petar Krešimir Knežević 71 kg i Luka Pratljačić +92 kg)

Hrvatsku reprezentaciju u Busto Arsiziju vodit će koordinator nacionalnih selekcija i izbornik seniorki Franjo Kristić uz trenere Mateja Matkovića, Marija Preskara i Damira Stručića.

Konkurencija je strahovita, u svim olimpijskim kategorijama trebat će pobijediti najmanje četiri, a u nekima i pet, pa i šest mečeva da bi se uhvatila olimpijska norma.

Za plasman na Olimpijske igre u 7 muških i 6 ženskih kategorija morat će se osvojiti odličje i plasirati se u polufinale (Marin Jelačić u 63,5 kg, Petar Krešimir Knežević u 71 kg, Marko Čalić u 92 kg i Luka Pratljačić u +92 kg).

Najteže će biti našim djevojkama – Nikolina Ćaćić, prva hrvatska olimpijka iz Tokija 2021. za plasman na OI u Parizu treba izboriti finale u Busto Arsiziju (2 mjesta u kategoriji do 57 kg), a Sara Beram osvojiti najmanje treće mjesto (tri prvoplasirane iz 60 kg).

Reprezentativka Sara Beram, osvajačica bronce na Europskom prvenstvu 2022., na Europskim igrama u Krakovu 2023. nakon dvije pobjede zaustavljena je u odlučnom meču za plasman na Olimpijske igre, a sada će morati izboriti pet pobjeda u Busto Arsiziju:

“Svi koji će se boriti u kvalifikacijama su vrhunski pripremljeni, nema laganih mečeva i znamo što nas čeka. Idemo korak po korak, iz meča u meč i vjerujemo u najbolji ishod.” 

Tako govori i osječki div, superteškaš Luka Pratljačić:

“Pripremali smo se se posljednja dva tjedna s odličnim sparing-partnerima u Italiji, u Bologni i Asizu. Vjerujem u sebe i da ću se već u Busto Arsiziju plasirati na Olimpijske igre u Pariz što bi bio vrhunac moje dosadašnje karijere!” 

Hrvatske boksačice i boksače na put za Italiju iz Ureda HBS-a ispratili su predsjednik HBS-a Bono Bošnjak, dopredsjednik HBS-a general Mladen Mikolčević i glavna tajnica Nikolina Jurić poželjevši im svu sreću i puno uspjeha, te povratak s olimpijskim plasmanima za PARIZ 2024.!

“Budite opušteni i veselite se nastupu na velikom natjecanju. Borite se bez opterećenja, jer pritiska nema, a znamo da ćete dati sve od sebe da se plasirate na Olimpijske igre. Borite se protiv najboljih, a uspijete li ostvariti svoj san, svi ćemo biti ponosni i razveselit ćete sve nas”, poručio je predsjednik Bono Bošnjak.

Dopredsjednik HBS-a general Mladen Mikolčević se nadovezao:

“Uspjeh je svih vas i cijelog hrvatskog boksa što jedna po broju stanovnika mala Hrvatska uopće ima toliko vrhunskih boksačica i boksača koji se bore za Olimpijske igre!”

Na Olimpijske igre u Parizu 2024. dosad se plasirao Brođanin Gabrijel Veočić u poluteškoj kategoriji do 80 kg s četiri pobjede i osvojenom srebrnom medaljom na Europskim igrama 2023. u Krakovu.

Drugi svjetski kvalifikacijski turnir održat će se u Bangkoku na Tajlandu (23. V. – 3. VI. 2024.) nakon kojeg će biti poznati svi sudionici boksačkih natjecanja na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. (26. VII. – 11. VIII. 2024.) u 7 muških težinskih kategorija i šest ženskih (ukupno 124 boksača i 124 boksačice na olimpijskom turniru.

Sretno Sari i Nikolini, sretno Marinu, Krešimiru, Marku i Luki!

Vratite se kao ponosni hrvatski olimpijci za PARIZ 2024.!

Najnovije vijesti

Pretraživanje