HRVATSKA POBJEDNIČKI STARTALA NA 12. KUPU NACIJA U SOMBORU! Brođanka Ana Jukičić izborila prvu pobjedu nad domaćom predstavnicom Srbije, a u srijedu boksa brončana s EP-a Sara Beram protiv snažne reprezentativke Alžira!

Hrvatska je pobjednički startala na 12. Kupu nacija u Somboru (17.-22. siječnja 2023.)!

Prvog dana natjecanja od devet hrvatskih reprezentativki nastupila je juniorka Ana Jukičić (BK Brod) u kategoriji do 54 kg i ostvarila prvu pobjedu – svladala je domaću predstavnicu Srbije Mariju Lukić uvjerljivom, jednoglasnom odlukom sudaca!

Naša prvakinja Ana Jukičić dominirala je u sve tri runde, sjajno koristila prednost u visini, dužini ruku i okretnosti i zadavala u serijama čiste udarce s distance predstavnici Srbije.

U trećoj rundi Ana je suparnicu primorala i na brojanje, meč je bio na rubu prekida, a dvojbi oko pobjednice nije bilo!

Čestitke Ani i njenom ocu i treneru u BK Brodu Mariju Jukičiću, te izborniku Anti Matasu!

Drugog dana natjecanja na 12. Kupu nacija u Somboru, u srijedu 18. siječnja 2023. od hrvatskih reprezentativki nastupit će naša najbolja seniorka Sara Beram!

Osvajačica brončane medalje na Europskom prvenstvu 2022. u Budvi, naša prvakinja do 63 kg SARA BERAM (BK Petar Zrinski) boksat će u prvom meču nakon EP-a protiv snažne Alžirke Imane Khelif!

Sara protiv reprezentativke Alžira boksa u srijedu, 18. siječnja 2023. u desetom meču iza 16.00 sati (live streaming!)

Hrvatska na 12. Kupu nacija u Somboru među reprezentativkama iz 14 zemalja nastupa s devet boksačica pod vodstvom izbornika Ante Matasa:

KADETKINJE: do 54 kg: Valeria Šteko (BK Petar Zrinski Zagreb), do 57 kg: Tia Zadravec (BK Čakovec), JUNIORKE: do 54 kg: Ana Jukičić (BK Brod), do 57 kg: Lana Paljušić (BK Petar Zrinski), do 63 kg: Agata Štajcer (BK Kutina), MLAĐE SENIORKE: do 63 kg: Mariela Šteko (BK Petar Zrinski), SENIORKE: do 48 kg: Lea Čevra (BK Leona Zagreb), do 54 kg: Nikolina Ćaćić (BK Omega Zagreb) i do 63 kg: Sara Beram (BK Petar Zrinski).

Hrvatske boksačice u prošloj 2022. godini ostvarile su povijesni uspjeh s osam osvojenih medalja na europskim prvenstvima u svim dobnim kategorijama, a nastupi na uglednom Kupu nacija u Somboru su im prvi ispiti u novoj 2023. godini.