HRVATSKA OSVOJILA EKIPNO 3. MJESTO NA 7. JUNIORSKOM KUPU NACIJA U VRBASU Matija Berend uz zlato osvojio i trofej za najboljeg stranog boksača, zlatni i Ivan Jukičić, a Ana Jukičić uz srebro proglašena za najborbeniju stranu boksačicu

HRVATSKA OSVOJILA EKIPNO 3. MJESTO NA 7. JUNIORSKOM KUPU NACIJA U VRBASU Matija Berend uz zlato osvojio i trofej za najboljeg stranog boksača, zlatni i Ivan Jukičić, a Ana Jukičić uz srebro proglašena za najborbeniju stranu boksačicu

Na 7. juniorskom Kupu nacija u Vrbasu (21.-27. svibnja 2023.) Hrvatska je osvojila dva zlata – Križevčanin Matija Berend i Brođanin Ivan Jukičić slavili su u subotnjim finalima.

Matija Berend (Ronin Križevci) do 63 kg jednoglasnom je odlukom pobijedio domaćeg reprezentativca Vasilija Đurđevića!

Križevčanin Berend imao je sjajan nastup u Vrbasu – tri sigurne, uvjerljive pobjede za zlato i pehar za najboljeg stranog boksača u Vrbasu!

Ivan Jukičić (Brod) u kategoriji do 80 kg u neizvjesnom je meču podijeljenom odlukom 3:2 svladao Mađara Benca Bogdana za drugo hrvatsko zlato!

Tri naše juniorke u finalima su izgubile i osvojile srebrne medalje –

ANA JUKIČIĆ (Brod) podijeljenom odlukom 4:1 izgubila je u borbenom finalu od domaće reprezentativke Srbije Nikoline Džide (do 52 kg);

Ana Jukičić proglašena je najborbenijom stranom boksačicom 7. Kupa nacija!

ANĐELINA FILIPOVIĆ (Kutina) također podijeljenom odlukom 4:1 izgubila je finale od Ruskinje Kire Leonove (do 60 kg);

JULIJA BOŽAK (Thor Bartolovec) izgubila je u finalu prekidom od Mađarice Vivien Kapcsos (do 75 kg);

LANA SKUPNJAK (Thor Bartolovec) boksala je i izgubila meč u konkurenciji kadetkinja do 64 kg protiv kadetkinje Srbije Anje Salate;

Hrvatska juniorska reprezentacija (sedam juniora i tri juniorke) na kraju je osvojila dva zlata (MATIJA BEREND I IVAN JUKIČIĆ), tri srebra (ANA JUKIČIĆ, ANĐELINA FILIPOVIĆ I JULIJA BOŽAK) i broncu (MARKO PRALAS).

Broncu je osvojio i JURAJ TUTUNDŽIĆ (BK BROD) do 70 kg, te srebro kadetkinja LANA SKUPNJAK, uz dvije posebne pojedinačne nagrade (Matija Berend za najboljeg stranog boksača i Ana Jukičić za najborbeniju stranu boksačicu)!

U ekipnom poretku na 7. Kupu nacija HRVATSKA je osvojila pehar za 3. mjesto u konkurenciji deset reprezentacija!

Čestitke i bravo za uspjeh naših juniorki i juniora koje su u Vrbasu vodili treneri ROBERT HERIĆ, MARIO JUKIČIĆ I DANIJEL VEKIĆ!

Na 7. Kupu nacija u Vrbasu sudila je i naša mlada sutkinja VANESA DRAKŠIĆ iz Koprivnice.

Najnovije vijesti

Pretraživanje