Hrvatska najbolja na “Talijanu”

Hrvatska boksačka reprezentacija proglašena je najboljom na međunarodnom boksačkom turniru,Mustafa Hajrulahović Talijan u Sarajevu. U Skenderiji su čak tri naša natjecatelja osvojila zlato te i jedno srebro. 

Prvo zlato upisao je Petar Cetinić u velteru. On je jednoglasnom odlukom sudaca slavio sa Kosovarom. Drugo zlato prekidom je osvojio Mladen Sobjeslavski u srednjoj sa Makedoncem. Treće je na bodove uzeo Matej Uremović (81 kg) sa Njemcem Omarom Reidlom I za taj su dvoboj osvojili pokaže za najborbeniji par. Srebro se pak okiti Dominik Gubo, koji je na bodove izgubio u finalu od Ivana Blaževića iz Bosne i Hercegovine. Uspjeh bi zasigurno bio i veći da je u superteškoj Marku Milun imao protivnika. Međutim našem prvaku nitko nije htio Izaći na megdan.

– Mi smo zadovoljni konkurencijom, smještajem i prije mom. Bio je to dobar ispit za neke naše boksače. Tri zlata dovoljan su razlog za pozitivan učinak, Međutim bilo bi još i bolje da su imali više mečeva – rekao je Izbornik Leonard Pijetraj.