Hrvatska među 18 zemalja na “Beogradskom pobedniku”

marko_calic_2Čak 106 boksača iz 18 zemalja sa tri kontinenta borit će se slijedeća tri dana u Zemunu za statuu “Beogradskog pobednika”. Ovaj A turnir gaji tradiciju preko pola stoljeća te je ovo 53. izdanje posebno interesantno hrvatskoj reprezentaciji koja će nakon državnog prvenstva u Zagrebu započeti sa pripremama za odlazak na Europske igre u Baku.

Od Hrvatskih reprezentativaca, svakako je najviše za očekivati od teškaša Marka Čalića, koji koristi ovu pauzu od APB-a za pripreme za predstojeće kvalifikacijske dvoboje za Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre. Velika je pažnja i na superteškašu Marinu Mindoljeviću, koji je ove sezone pokazao veliko umijeće u ringu na prvom ovogodišnjem A turniru u Debrecenu. Nekadašnjem 5. junioru svijeta, medalju su suci uzeli, ali je tim nastupom osigurao poziciju u široj izbornoj vrsti. U poluteškoj kategoriji Mario Banovac pokušat će se dokazati na međunarodnom ringu na krilima prošlotjedne ligaške pobjede protiv Josipa Žižića. U poluvelteru nastupa Zadranin Neron Goleš, koji je ove sezone nastupao za reprezentaciju u ogledu sa Mađarskom.