HRVATSKA KADETSKA REPREZENTACIJA U BROJNOM SASTAVU PUTUJE NA EUROPSKO PRVENSTVO U MARIBORU (15.-26. VIII. 2023.) Deset najboljih hrvatskih kadeta i pet kadetkinja kreće u borbu za europske medalje u Sloveniji

HRVATSKA KADETSKA REPREZENTACIJA U BROJNOM SASTAVU PUTUJE NA EUROPSKO PRVENSTVO U MARIBORU (15.-26. VIII. 2023.) Deset najboljih hrvatskih kadeta i pet kadetkinja kreće u borbu za europske medalje u Sloveniji

Hrvatska kadetska reprezentacija u utorak, 15. kolovoza 2023. iz Zagreba kreće na Europsko prvenstvo za kadete i kadetkinje u Mariboru (Slovenija, 15.-26. VIII. 2023.).

Sljedećeg tjedna u Mariboru počinje 20. Europsko kadetsko prvenstvo (EUBC Schoolboys and Schoolgirls European Boxing Championships 2023.). U najmlađoj natjecateljskoj skupini EUBC-a (dječaci i djevojčice rođeni 2009. i 2010. godine) perspektivni boksači i boksačice natjecat će se za europske medalje u 16 muških i 13 ženskih težinskih kategorija.

Prijavljeno je ukupno 385 boksača (261 u muškoj i 124 u ženskoj konkurenciji) iz 30 europskih zemalja: Albanija, Armenija, Azerbejdžan, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Cipar, Crna Gora,  Češka, Engleska, Estonija, Gruzija, Grčka, HRVATSKA, Irska, Izrael, Italija, Latvija, Litva, Mađarska, Moldavija, Njemačka, Poljska, Rumunjska, Slovenija, Slovačka, Srbija, Španjolska, Škotska i Ukrajina.

To je ujedno posljednje ovogodišnje europsko prvenstvo po dobnim kategorijama (održana su u kategorijama mlađih seniora i juniora, dok su seniori i seniorke imali Svjetska prvenstva i Europske igre).

Hrvatska reprezentacija nastupa u brojnom sastavu od 10 kadeta i 5 kadetkinja:

KADETI

1. Karlo Knežević (Sv. Krševan Zadar) 42kg

2. Mihael Bulatović (Radnički SB) 44kg

3. Karlo Krunić  (Radnički SB) 46kg

4. Leon Peić (Mladost Osijek) 48kg

5. Luka Božurić (Rekord Zagreb) 52kg

6. Mimi Čerim Hoxhay (Gladijator Zagreb) 54kg

7. Ino Melada (Sv. Krševan Zadar) 57kg

8. Niko Vuković (Osijek) 60kg

9. Jan Mikulić (Radnički SB) 63kg

10. Luka Glučina (Dardona Drvenik) 66kg

KADETKINJE

11. Ema Anđela Žaja (Pit Bull Split) 44kg

12. Valeria Šteko (Petar Zrinski Zagreb) 57kg

13. Tia Zadravec (Čakovec) 60kg

14. Lana Skupnjak (Thor Bartolovec) 64kg

15. Lorena Horvat (Thor Bartolovec) 70kg

Najbolje hrvatske kadete i kadetkinje na Europskom prvenstvu u Mariboru vodit će izbornici Goran Ivezić (muški) i Robert Herić (žene), te treneri Niko Marketin i Mladen Šteko.

Na kadetskom EP-u u Mariboru sudit će iskusni sudac iz Zagreba Zvonko Maloseja.  

Hrvatska je ove godine dosad bila vrlo uspješna na Europskim prvenstvima mlađih kategorija. Mariela Šteko osvojila je zlato i postala europska prvakinja u mlađim seniorkama, a Lovro Pavčec srebro na EP-u mlađih seniora u Erevanu (Armenija).

Na Europskom juniorskom prvenstvu u Ploiestiju (Rumunjska) Hrvatska je također osvojila dvije medalje – dvije bronce – Matija Berend i Gabriela Vencl.

U seniorskoj konkurenciji, na Europskim igrama u Krakovu (Poljska) Gabrijel Veočić osvojio je srebro i plasirao se na Olimpijske igre 2024. godine u Parizu.

Na lanjskom Europskom kadetskom prvenstvu 2022. u Erzurumu (Turska) Hrvatska je osvojila tri medalje – Lorena Horvat zlato (najmlađa europska prvakinja i prva koja je osvojila zlato za hrvatski ženski boks, prije dvostrukog trijumfa Mariele Šteko na EP–u juniorki i mlađih seniorki), te Valeria Šteko i Agata Štajcer (bronce).

Lorena Horvat u Mariboru će braniti europsku kadetsku titulu do 70 kg, dok Valeria Šteko ne krije da nakon bronce ide po europsko zlato stopama starije sestre Mariele koja je dvostruka europska prvakinja u juniorkama i mlađim seniorkama.

Hrvatski kadeti imali su opsežne pripreme za nastup na Europskom prvenstvu u Mariboru, izbornik i trener Goran Ivezić i Niko Marketin okupili su ih i na zajedničkim pripremama u Mrkoplju u Gorskom Kotaru, a provjeru uoči EP-a imali su i na međunarodnom turniru ‘Trofej Podgorice’ u Crnoj Gori.

Izbornik ženskih nacionalnih selekcija Robert Herić održavao je zajedničke pripreme u Zagrebu i često okupljao mlade reprezentativke u Bartolovcu i Čakovcu, dok je Valeria Šteko s ocem i trenerom Mladenom odlazila na sparinge u Sombor i imala zajedničke treninge s reprezentativkama Njemačke i Irske u Münchenu u njihovom Borilačkom centru Šteko.

Svi u optimalnoj formi dočekuju Europsko kadetsko prvenstvo i nema razloga sumnjati da će biti u najboljem izdanju na smotri najperpsktivnijih mladih boksača i boksačica u Sloveniji. Kadetska reprezentacija kreće iz Zagreba za Mariboru u utorak 15. kolovoza, a svečano otvaranje kadetskog EP-a je u četvrtak, 17. kolovoza u mariborskoj dvorani ‘Leon Štukelj’.

 

 

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje