Hrvatska delegacija na Kongresu AIBA

Delegacija Hrvatskog boksačkog saveza u sastavu Predsjednik Bono Bošnjak, Dopredsjednik Mladen Mikolčević i Glavni tajnik Marko Marović sudjelovala je u radu Izbornoga Kongresa Svjetske boksačke asocijacije AIBA u Moskvi.

Kongres na kojem je sudjelovalo 138 zemalja izabrao je za Predsjednika na iduće četiri godine Gafura Rahimova dosadašnjeg vrsitelja dužnosti Predsjednika. Za Dopredsjednika iz Europe izabran je Franco Falcinelli Predsjednik EUBC-a, a Europu će još u izvršnom odboru predstavljati Rus Umar Kremlev, Englez Giorgio Brugnoli, Turčin Ejup Gozgeg. Bugarska Emilia Grueva, Ukrainac Vladimir Prodyvus, Azerbejđanac Suleman Mikaylov i Njemac Jurgen Kyas.

Na Kongresu je također bilo riječi o slijedećoj sezoni WSB-a te je ujedno i održan sastanak sa novim vodstvom Svjetske lige, koja će biti održana u suradnji sa kineskom promotorskom kućom. A boravak u Moskvi također je iskorišten za sastanak Predsjednika boksačkih saveza Hrvatske, Srbije i Slovenije o budućim zajedničkim  projektima.