HRVATSKA BOKSAČKA LIGA I HBL/MLADI Peto kolo u znaku dominacije BK Torcide Split – sedam pobjeda u osam nastupa seniora i ml. seniora!

HRVATSKA BOKSAČKA LIGA I HBL/MLADI Peto kolo u znaku dominacije BK Torcide Split – sedam pobjeda u osam nastupa seniora i ml. seniora!

U 5. kolu Hrvatske boksačke lige i HBL/mladi održanog u nedjelju, 5. prosinca 2021. u Zagrebačkom boksačkom centru u organizaciji BK Gladijator Zagreb, održano je 57 mečeva u svim muškim i ženskim dobnim kategorijama (mlađi kadeti, kadeti, juniori, mlađi seniori i seniori) uz nastup boksačica i boksača iz gotovo 50 klubova iz cijele Hrvatske.

Peto kolo obilježili su boksači BK Torcide Split! Mladi, poletni boksački klub s Poljuda od ove se sezone tek natječe na državnim prvenstvima i 2021. osvojili su na Kadetskom prvenstvu države i prvu medalju za klub u povijesti.

U petom kolu HBL-a predstavili su se s osam boksača (sedam seniora i jedan mlađi senior) i upisali sedam pobjeda!

Nikad brojniji torcidaši u HBL-u srčano su izborili sedam pobjeda, pa i na impresivan način protiv vrlo kvalitetnih suparnika, a dvojica su razorno svoje mečeve završili prekidima – Enrico Krluk u kategoriji do 80 kg i Marko Bartulović u superteškoj kategoriji +92 kg.

Pobijedili su mlađi senior Ivan Burić, te u seniorskoj konkurenciji Jasmin Pašagić, Ivan Vukasović, Enrico Krluk, Ivan Vrkić, Josip Perković (protiv vrlo dobrog Riječanina Marka Ramljaka) i Marko Bartulović, a Ivan Rajčić hrabro je odradio svoj prvi meč u Hrvatskoj boksačkoj ligi protiv iskusnog Ivana Bertića iz Rovinja!

Pritom su torcidaši nastupili i izgledali kao prava momčad, sportski bodrili i poticali jedne druge, pa BK Torcida i glavni trener Dražen Burić zaslužuju sve čestitke za klupski uzlet i uspjehe koje su postigli u vrlo kratkom vremenu!

I Rovinjani su se predstavili sa šestoricom boksača u konkurenciji mlađih seniora i seniora i ponosno se vratili s tri pobjede (Ivan Bertić,  Ivan Mravunac, Lukas Jurić), te junior Blaž Krušelj. U mlađim seniorima dvije pobjede upisali su i boksači Leonarda iz Zagreba (Antonio Grabić, Nikola Horvat) uz juniora Patrika Jurčića, kao i četiri pobjede boksača Broda (senior Anto Jozić, ml. senior Nikola Zeleni, te kadeti Ivan Jukić i Gabrijel Kapetanić).

Šesto, posljednje ovogodišnje kolo Hrvatske boksačke lige i HBL/mladi 2021. na rasporedu je 19. prosinca 2021. godine.

Najnovije vijesti

Pretraživanje