HRVATICE OSIGURALE TRI MEDALJE NA EUROPSKOM JUNIORSKOM PRVENSTVU U MONTESILVANU! Mariela Šteko sjajnom pobjedom do odličja i polufinala, Lana Paljušić i Nika Lopac osigurale medalje bez borbe!

HRVATICE OSIGURALE TRI MEDALJE NA EUROPSKOM JUNIORSKOM PRVENSTVU U MONTESILVANU!     Mariela Šteko sjajnom pobjedom do odličja i polufinala, Lana Paljušić i Nika Lopac osigurale medalje bez borbe!

Hrvatska ima tri osigurane medalje na Europskom juniorskom prvenstvu u Montesilvanu (Italija)!

Sve tri osigurale su naše djevojke: Lana Paljušić (do 54 kg), Mariela Šteko (do 63 kg) i Nika Lopac (do 80 kg)! Naše tri ponosne juniorke imaju sigurne bronce i mjesta na postolju, a za finale će se boriti u polufinalnim mečevima u nedjelju, 2. listopada 2022.!

Lana Paljušić (BK Kutina) i Nika Lopac (BK Senj) odličja su osigurale bez borbe jer njihove protivnice Ukrajinke nisu pristupile borbi zbog kaotične situacije s ukrajinskom reprezentacijom koju je pokrenula suspenzija Ukrajinskog boksačkog saveza od strane Svjetske boksačke federacije IBA-e.

Većina ukrajinske reprezentacije i vodstva napustili su Europsko juniorsko prvenstvo u Montesilvanu, premda je EUBC dopustila da nastupaju pod ukrajinskim oznakama i zastavom, neke boksačice su ostale i borile se, ali ne i protivnice naših boksačica koje su se tako bez borbe plasirale u polufinale.

Čvrsta, skromna Senjanka Nika Lopac s trenerom Veselinom Lakičevićem time je osvojila svoju drugu europsku medalju nakon lanjske bronce na Europskom juniorskom prvenstvu u Gruziji!

Mariela Šteko (BK Petar Zrinski) u četvrtfinalu kategorije do 63 kg pobijedila je Cipranku Christine Ntzaragian uvjerljivom jednoglasnom odlukom sudaca 5:0!

Viša i okretnija Mariela pametnom je taktikom otpočetka do kraja kontrolirala meč i držala na distanci nižu Cipranku ne dozvoljavajući joj ulaske u klinč. Zadržala ju je na distanci i nije primila ozbiljniji udarac u sve tri runde!

Odlično se kretala, a direktima s distance i eskivažama osujetila je sve napade ciparske boksačice i nakon dvije runde bodovima osigurala pobjedu koju je potvrdila čuvajući nedostižnu prednost u trećoj rundi.

Bravo za Marielu i oca i trenera Mladena Šteku koji su pobjedom izborili treću hrvatsku medalju na Europskom prvenstvu u Montesilvanu!

Ovo je i druga europska medalja za obitelj Šteko, jer na nedavnom Europskom kadetskom prvenstvu u Turskoj broncu je osvojila mlađa sestra Valeria Šteko!

Sestre Mariela i Valeria s ocem Mladenom Štekom žive i treniraju u Münchenu i od ove su godine odlučili nastupati za Hrvatsku, a Štekina štićenica je i osvajačica medalju do 54 kg Lana Paljušić!

Mariela će se za finale boriti u polufinalnom meču u nedjelju, 2. listopada 2022. protiv Španjolke Ane Rodriguez Ubis!

Nika Lopac u teškoj kategoriji do 80 kg borit će se za finale protiv Poljakinje Kornelije Amelije Kostrzewe, a Lana Paljušić do 54 kg protiv Irkinje Niamh Keogh!

Ostalo troje naših predstavnika u petak, 30. rujna 2022. zaustavljeno je u četvrtfinalu:

Nikolina Krmpotić (Senj) u najtežoj kategoriji +80 kg izgubila je nakon bespoštedne borbe jednoglasnom odlukom od Rumunjke Alexandre Georgione Bercae.

Dorotea Vencl (David Koprivnica) u kategoriji do 60 kg izgubila je prekidom u finišu treće runde od kvalitetne i snažne Litavke Beatrice Savickaite!

Karlo Tokalić (Ronin Križevci) u teškoj kategoriji do 80 kg izgubio je meč 1/4 finala protiv Poljaka Maksymiliana Alana Figure jednoglasnom odlukom sudaca!

Svih devet naših juniora i tri juniorke završili su tako nastup na Europskom prvenstvu u Montesilvanu.

Imamo zato tri boksačice s odličjima u nedjeljnim polufinalima: Lana Paljušić, Mariela Šteko i Nika Lopac!

Najnovije vijesti

Pretraživanje