HRVATI ZAVRŠILI NASTUP NA 40. ZLATNOJ RUKAVICI U SUBOTICI ZA MLAĐE SENIORE Gabrijel Debanić podijeljenom odlukom izgubio izjednačeni meč protiv Ukrajinca Stepanova

Gabrijel Debanić, hrvatski prvak u srednjoj kategoriji do 75 kg mlađih seniora i član BK Leone, završio je nastup na 40. Zlatnoj rukavici u Subotici.

Debanić je podijeljenom odlukom 4:1 izgubio meč osmine finala od favorita kategorije, Ukrajinca Oleksiija Stepanova. Debanić je protiv kvalitetnog ukrajinskog reprezentativca odradio vrlo dobar meč, žestoko se borio u sve tri runde, dobro se kretao i plasirao udarce, pa se i trener Danijel Vekić ponadao da bi izjednačena borba mogla biti bodovana u njegovu korist.

Četiri suca dodijeli su pobjedu Ukrajincu, od toga dvojica sve tri runde za Stepanova 30:27, dvojica 29:28, a sudac iz Tajlanda bodovao je sa 30:27 sve tri runde u korist Debanića.

Čestitku Gabrijelu na borbenom i dobro pripremljenom meču protiv ukrajinskog reprezentativca, kao i njegovom treneru Danijelu Vekiću koji je vodio naše boksače na 40. Zlatnoj rukavici u Subotici na kojoj nastupa oko 200 mladih boksačica i boksača iz 21 države.

Dan ranije u kategoriji do 71 kg Zadranin Lovre Ćoza izgubio je meč od Indijca Chauhana Sahila.