Hrvati stigli na Strandju

Hrvati stigli na Strandju

Hrvatska boksačka reprezentacija stigla je u Sofiju, gdje će ovog tjedna sudjelovati na 72. izdanju jakog međunarodnog turnira Strandja.Naših šest natjecatelja borit će se među 220 boksača iz 30 nacija, koliko ih je u ovom trenutku u Sofiji.

Pod paskom trenera Leonarda Pijetraja i Tome Kadića te Izbornika žena Ante Matasa u Bugarsku je stiglo četiri muška i dvije žene., koji već i znaju svoj ždrijeb.

Najteži od njih, Marko Milun u prvom kolu ide na Turčina Isika Mehmetcana, a nakon toga ga čeka bolji od Ukrainca Rogave i Kazakhstanca Daurenulya. Spomenimo da se sa svjetskim prvakom Jalolovim može naći tek u finalu, a prije njega bi ga čekao najvjerojatnije Bugar Belberov u poluzavršnici.

Teškaš Toni Filipi slobodan je prvo kolo. U drugom ide na odličnog Kazakhstanca Togambaya. Ukoliko ga prođe, čeka ga ili Grk Nanitzanan ili Bugar Pantaleev.

Leo Cvetković u kategoriji do 81 kilograma ide na solidnog Kosovara Pireva, nakon čega bi ga čekao ili Ukrainac Kots ili Čeh Schejbal.

Srednjaš Gabrijel Veočić slobodan je prvo kolo da bi boksao sa Rusom Solsulinom.

Kod djevojaka, Marija Malenica u 60 ide na Ruskinju Asatrian Nune, dok Dea Bolanča u 57 kg  nakon slobodnog prvog kola ide na Bugarku Petrovu.

U Bugarskoj je i naš sudac Robert Krpan, a mečeve možete pratiti uživo na linku:

Ring A: https://www.youtube.com/watch?v=U47hW2gm8SU
Ring B: https://www.youtube.com/watch?v=C9075CJk5cg&feature=em-lsb-owner