HRVATI OSIGURALI ODLIČJA NA UGLEDNOM 61. BEOGRADSKOM POBJEDNIKU Gabrijel Veočić za broncu i polufinale po treći put uvjerljivo bolji od Španjolca Pabla Coya Bernala, a Gabriel Debanić za medalju svladao domaćeg predstavnika Srbije Andrejevića

Hrvatski olimpijac GABRIJEL VEOČIĆ (22) osigurao je odličje i nastup u polufinalu velikog međunarodnog 61. Beogradskog pobjednika koji se uz sudjelovanje 140 boksačica i boksača iz 18 država svijeta održava u dvorani ‘Pionir’ (Dvorana Aleksandra Nikolića).

U četvrtfinalu poluteške kategorije do 80 kg uvjerljivo je u sve tri runde svladao Španjolca Pabla Coya Bernala s jednoglasnom odlukom 5:0!

To je treća Gabrijelova pobjeda nad Španjolcem u međusobnim susretima. Zadnji put prije Beogradskog pobjednika svladao ga je na GRAND PRIX ZAGREBU u prosincu 2023. godine, također na kraju s jednoglasnom odlukom, premda je tada u prvoj rundi naletio na brojanje. Uspio je brzo vratiti brojanje Španjolcu i do kraja osigurati uvjerljivu bodovnu prednost.

Veočić je u prvom meču u beogradskom ‘Pioniru’ još uvjerljivije svladao španjolskog reprezentativca. Boksao je na vrhunskoj razini, a odličnim kretanjem i brzim, ubojitim i raznovrsnim kombinacijama potpuno onemogućio snažnog i čvrstog Španjolca.

Sjajnom izvedbom na najbolji je način čestitao rođendan ocu i treneru, izborniku PERI VEOČIĆU! Uz izbornika Veočića hrvatsku selekciju u Beogradu vodi trener Reny Cappucci iz Karlovca.

Gabrijel je osigurao svoju prvu medalju u prvom nastupu na tradicionalnom 61. Beogradskom pobjedniku, a u polufinalu će se boriti u subotu, 16. III. protiv Rusa Dmitrija Kharmanova koji je u četvrtfinalu sa sigurnih 5:o svladao Mađara Simona.

Uz Gabrijela Veočića u polufinale se plasirao i naš prvak u srednjoj kategoriji do 75 kg GABRIEL DEBANIĆ (Leona Zagreb) i osigurao najmanje brončanu medalju na 61. Beogradskom pobjedniku!

Mladi Debanić (20) u četvrtfinalu je dominantno svladao domaćeg predstavnika Dimitrija Andrejevića. Suvereno je kontrolirao sve tri runde i osigurao pobjedu i zasad svoje najveće odličje na međunarodnoj sceni!

Debanić će se u polufinalu boriti također protiv reprezentativca Srbije Almira Memića.

FABIJAN TOMKIĆ (Nokaut Zagreb) do 67 kg nije se uspio plasirati u polufinale i osigurati odličje. U četvrtfinalu ga je zaustavio mađarski reprezentativac Rafael Buza u izjednačenom meču u kojem je Mađar stekao prednost s nekoliko brzih serija, a suci su bodovali meč 4:1 u korist Mađara.

I mladi hrvatski prvak do 57 kg VIDE PRKAČIN (Torcida Split) završio je nastup na velikom međunarodnom 61. Beogradskom pobjedniku u osmini finala.

Naš reprezentativac odlično se borio sa znatno iskusnijim Španjolcem Gabrielom Escobarom, prvakom Europe 2018. i pobjednikom Europskih igara 2019., španjolskim olimpijcem s nebrojeno više međunarodnih mečeva i pobjeda najviše razine.

Prkačin je meč izgubio jednoglasnom odlukom, no s distance je držao ravnotežu s renomiranim Escobarom, a u trećoj rundi ga i kvalitetno pritisnuo, ali iskusni Španjolac znao je sačuvati bodovnu prednost.

Dvojica naših mladih boksača zaustavljeni su u osmini finala – MATEO PAULINIĆ (Rovinj) do 71 kg i MATEJ ZEBIĆ (Pauk Split). Paulinić je izgubio prekidom od puno iskusnijeg Rusa Sergeja Koldenkova, a mladi Splićanin odlično se nosio protiv također znatno iskusnijeg i starijeg Armenca Artura Ghararyana i na kraju izgubio jednoglasnom odlukom.

Našoj trojici mladih reprezentativaca to su praktički bili debitantski mečevi na vrhunskoj međunarodnoj sceni.

Aron Vrnaga Gregorio (Joker Split) u teškoj kategoriji do 92 kg ždrijebom se plasirao u četvrtfinale 61. Beogradskog pobjednika i borbu za medalju, a Dea Bolanča (Pit Bull Split) u finale kategorije do 60 kg.