HRVATI NA ZLATNOJ RUKAVICI Knežević i Lončar ispali u Subotici, a četvorica naših boksaju u petak, 3. rujna 2021.

Na tradicionalnoj Vojvođanskoj zlatnoj rukavici za mlađe seniore u Subotici Hrvatska nastupa sa sedmoricom mladih boksača pod vodstvom trenera Marija Preskara i Nenada Mitrovića. Konkurencija je vrlo respektabilna, poput mini-europskog prvenstva, jer ukupno je prijavljeno 130 mladih boksačica i boksača iz 15 zemalja.

Prvog dana borbi u Subotici nastupili su dvojica naših predstavnika. Petar Krešimir Knežević (Sv. Donat Zadar) u kategoriji do 71 kg izgubio je diskutabilnom podijeljenom odlukom sudaca 4:1 od Rumunja Hermeziua.

U superteškoj kategoriji +92 kg Andrija Lončar (David Koprivnica) prekidom u drugoj rundi poražen je od vrlo snažnog Ukrajinca Babliuka.

U četvrtak, 2. rujna naši boksači nisu u rasporedu, a četvorica nastupaju sutra, u petak, 3. rujna:

Leonardo Sabolec (David Koprivnica) u kategoriji do 60 kg u četvrtfinalu će se boriti protiv Rumunja Tirzomana.

Deni Alagić (Metalac Zagreb) u kategoriji do 63,5 kg u četvrtfinalu nastupa protiv favorita kategorije, Ukrajinca Volodymyra Gorzova.

Denis Čerepinko (Thor Bartolovec) u kategoriji do 86 kg u polufinalu će se boriti protiv apsolutnog favorita Ukrajinca Gorbatenka, europskog prvaka u mlađim seniorima.

Tin Landrpet (Gladijator Zagreb) u teškoj kategoriji do 92 kg također za suparnika ima vrlo kvalitetnog Ukrajinca Kulieva u polufinalu.

Frano Knezović (Predator Makarska) u superteškoj kategoriji +92 kg borit će se u subotu, 4. rujna u polufinalu protiv Rumunja Dobrena.