Hrgović u finalu Debrecena

hrgovicNajbolji hrvatski boksač FIlip Hrgović plasirao se u finale 60. izdanja memorijala Istvan Bocskai u Mađarskoj. Hrga je uvjerljivo, gotovo igrajući se, pobijedio jakog Gruzijca Bakhtidzea, koji je u četzvrtfinalu Debrecena pobijedio Britanca Joycea.

  • FIlip je potpuno dominirao cijelim susretom, a to pokazuje i jednoglasna odluka sudaca.  Zadovoljni smo jer je odradio kako treba i sada treba razmišljati o finalu. – rekao je trener Hasan Yousef.

U finalu se Hrgović bori sa Turčinom Ali Eren Demirezeom, koji je danas pobijedio jakog Brazilca Limu kojeg ćemo gledati u Riju sa Hrgovićem.

Svoje finale nažalost nije izborio i Stipan Prtenjača. Hrvatski lakaš, kako svi kažu, nadmoćno je boksao sa domaćinom Mađarom Miklos Vargom. Svi, sem Kazahstanskog i Slovačkog suca, koji su dvije runde dali domaćinu. Interesantno je da je Španjolski sudac uvjerljivo sve tri runde dao Prtenjači.

  • Boksao sam kao u finalu Boxing Onea, kada sam ga uvjerljivo dobio. Nosio sam ga po ringu i jednostavno ga potpuno deklasirao u tehničkom i taktičkom smislu – rekao je Stipan, kojem nije smetala niti ozljeda iz četvrtfinala – Ipak, satisfakcija je da nakon što ti nezasluženo ne podignu ruku, cijela dvorana ustane i pljeskom te isprati iz ringa. Čak mi je i sam Varga rekao da sam pobijedio.

Usprkos tom porazu, Hrvatska će iz Debrecena donijeti dvije medalje. Broncu Stipana, te vjerujemo sutra nakon finala i zlato Hrgovića.