HRGOVIĆ POBIJEDIO PREKIDOM MIŠKOVIĆ IZGUBIO

TRABZON – Hrvatski superteškaš Filip Hrgović jučer je u prvom kolu kvalifikacijskog boksačkog turnira za Olimpijske igre u Londonu koji se održava u Turskoj, potpuno deklasirao svog protivnika Latvijca Maculevics Nikitu.

Nakon velikog bodovnog vodstva 16:0 i potpune Hrgovićeve dominacije u 3 rundi latvijski kut na polovici zadnje runde bacio je ručnik u ring. Danas ga u drugom kolu očekuje Estonac Vaha Kasparom, koje je sa 12:7 u prvom kolu svladao Grka Lazaridis Evgeniosa. Spomenimo da je Filipov meč završio poslije ponoći.
Hrvatski poluteškaš Bojan Mišković nije uspio proći Prvaka Mediterana Crnogorca Boška Draškovića. Bojan je izgubio na bodove 16:12.
Da podsjetimo, prvog dana poraženi su još velteraš Borna Katalinić i Mirsad Ahmeti u bantamu. Katalinića je na preglasavanju sa 8:8 pobijedio Bjelorus Nurudzinau Mehmed inače osvajač svjetskog srebra (2005) europskog zlata (2008), srebra (2011), i bronce (2010).
Danas će u ring turskog Trabzona svi preostali naši boksači. Prvi će iza 15 sati boksati Danijel Vekić (do 64 kg) sa Turčinom Sener Yakupom, zatim Sanjin Pol Vrgoč (do 75 kg) sa Švicarcem Feraci Davideom, Marko Čalić u teškoj sa Rumunjem Juratoni Comelom, te kao posljednji meč dana Filip Hrgović u drugom kolu sa već spomenutim Estoncem
Na europskim kvalifikacijama nastupa 211 boksača iz 44 zemlje, a prvog dana u turskom Trabzonu odboksano je 38 mečava na dva ringa. Prema rasporedu danas će se boksati 34 para.
Rezultate možete pratiti uživo na aiba.org

Najnovije vijesti

Pretraživanje