Hrgović i Sep sve bliže Olimpijskim igrama

IMG_2887Hrvoje Sep i Filip Hrgović sigurnim koracima grabe prema Olimpijskim igrama 2016. i naslovu pobjednika Svjetske boksačke serije (WSB) sa svojim Astana Arlansima. U ukupnom slavlju kazahstanske momčadi 3:2 u Caracasu protiv domaćih Venezuela Caciquesa hrvatski su reprezentativci sudjelovali s dvije pobjede, odnosno njihov je doprinos ponovno bio presudan.

Hrgović i Sep sada bilježe četiri pobjede zaredom i na pojedinačnim ljestvicama drže pozicije koje im otvaraju put prema olimpijskom turniru u Rio de Janeiru. Do kraja ligaškog dijela i podjele olimpijskih viza preostala su im još po tri nastupa.
Pred nekoliko tisuća venezuelanskih navijača Sep je do 20. pobjede u WSB-u došao nakon što je izgubio prve dvije runde protiv Alberta Ramireza Durana. Unatoč ne baš sportskim metodama svoga poluteškaškog suparnika, Sep je u preostale tri runde uspio pridobiti dvojicu bodovnih sudaca na svoju stranu i na kraju pobijedio 48:47, 48:47 i 47:48.
Filip Hrgović nastavio je svoj „rušilački“ pohod superteškom kategorijom i u trećem nastupu zaredom. Tehničkim nokautom 49 sekundi prije kraja zaustavio je 32-godišnjeg Edgara Munoza Matu, svojedobno jednog od najboljih južnoameričkih boksača.
– Četiri pobjede u četiri nastupa! Dečki su još jednom bili fantastični! Moje je zadovoljstvo gledati ako Filip miče suparnike s puta nokautima, a Hrvoje daje svoj maksimum baš u najtežim trenucima. Međutim, da bismo postigli glavni cilj moramo nastaviti u istom ritmu do kraja travnja – izjavio je trener Leonard Pijetraj.
Sljedeći nastup dvojice hrvatskih reprezentativaca može se očekivati 20. ožujka protiv azerbajdžanskih Baku Firesa u kazahstanskom gradu Šimkentu. Hrgovića tada vjerojatno čeka presudni dvoboj za vrh pojedinačne ljestvice protiv također neporaženog Azerbajdžanca