Hodak: Predrasude o boksu veliki su problem za nas!

Boksački klub Delnice već je 12 godina svakodnevna briga predsjednika Kristijana Hodaka. Ovaj uspješni trener donio je u ovaj gorsko-kotarski klub brojne uspjehe uključujući i europsku medalju.

Kako se dolazi do članova kluba?

Za to nam je na raspolaganju jako mali uzorak. Dodatni je problem i to što u Delnicama djeluje 20 drugih sportskih udruga koje nude lakše izazove. Najviše ih naravno odlazi put nogometa. Nas spašava što imamo tradiciju ali i prvake koji su za klince uvijek mamac.

Kad govorimo o članstvu?

Trenutno imamo 5 boksača s time da su tu još kadeti i juniori. Naše prvo ime među seniorima je Matteo Komadina.

Dvorana ?

Tu baš nemamo nikavog problema. U Domu smo sportova u kojem imamo svoj prostor . U 80 kvadrata su ring i vreće. Imamo i bazen , uvjeti su nam dobri.

Kako se radi promidžba?

Kao što sam rekao naš forte je stvaranje boksača prvaka. Pored toga ide i ono tradicionalno prijatelj dovodi prijatelja a na nama je da ga tu i zadržimo. Naš najveći problem su predrasude roditelja koji previše gledaju Rokya i to im se naravno puno ne sviđa. Nitko ne želi gledati kako mu dijete dobiva batine i krvari. Ali to nema veze s nama i stvarnošću. Iz tog razloga na godišnjoj bazi u klub dolaze 2 – 3 nova klinca a ostaje jedan . Zato je potraga za novim članovima stalna i vrata našega kluba su uvijek otvorena.

Kakav stil borbe se uči od prvog treninga?

Svaki borac mora znati kako reagiorati u bliskoj borbi, bliskoj distanci i vanjskoj distanci. Što je njegova specijalka ovisi o karakteristikama sportaša. Kada se to definira to treba njegovati i razvijati do prvaka Hrvatske. To nama za sada uspijeva.

Što se očekuje od budućnosti?

Da se Grad Delnice više angažira i financijski pomogne klub. 40 000 kuna koje smo dobičli za ovu godinu istopilo se već u prvom dijelu godine. Nužno je krpanje kako bi se boksačima osigurala putovanja , prehrana ali i suplementacija koja je u vrhunskom sportu gdje je napor velik nužna.

Najnovije vijesti

Pretraživanje