Hasan: Rekao sam dečkima da sada ne boksaju za klubove već za Hrvatsku i da moraju dati sve od sebe

Sedmorica hrvatskih boksača stigli su u bugarsku Sofiju gdje će se od srijede boriti za medalje na juniorskom prvenstvu Europe.

Kao i svi trener reprezentacije Yusef Hasan vjeruje da će se u domovinu vratiti s medaljama.

“Mi otvaramo turnir. Imamu tu ekskluzivnu čast da u srijedu Ivan Ante Gregurić otvori europsko prvenstvo. Gregurić je dobar, ima iskustva, osvajao je medalje na međunarpodnim turnirima i nadamo se pozitivnom rezultatu. Svi dečki kao i on su vrlo motivirani” izjavio je Hasan.

Ivan Ante Gregurić u prvom kolu kategorije do 57 kilograma sastaje se s Litavcem Armandasom Vaitkeviciusom.

“Rekao sam dečkima da sada ne boksaju za klubove već da boksamo za Hrvatsku i da moraju dati sve od sebe. Nije važno koju će medalju osvojiti, za našu malu zemlju svaka je medalja značajna. Motivirani smo da se vratimo s medaljama. Uz to, imali smo relativno povoljan ždrijeb. Šestorica naših su odmah u borbama za medalju”.

U reprezentaciji je i superteškaš Lovro Pavčec iz Vašeg kluba Nokaut. On je srebrni s posljednjeg kadetskog prvenstva Europe.

“Da, on dolazi kao viceprvak Europe u kadetskoj konkurenciji. Njemu je ovo ulazna godina u juniorskoj konkurenciji. Uzbuđen je, ne može dočekati, evo ga skače po sobi, I on je pun motiva za nastup”.

U petak u četvrtfinalu kategorije do 52 kilograma Luka Hrustić se bori s pobjednikom dvoboja između Srbina Matije Petrovskog i Čeha Josefa Slepčika.

U subotu Tomislav Letinić u četvrtfinalu muha kategorije (-50 kg) čeka boljeg iz ogleda Čeha Robina Tokala i Rumunja Angela Covacija.

Istog dana poluteškaš Jura Kunić ide na Čeha Davida Polaka, a bantamaš Marko Vučković čega boljeg iz meča Poljaka Artura Prokse i Rumunja Daniela Girleanua.

U nedjelju Lovro Pavčec u četvrtfinalu kategorije iznad 80 kilograma snage će odmjeriti s Ukrajincem Valerijem Shulhom, dok se polusrednjaš Gabriel Debanić bori s boljim iz ogleda Srbina Rastka Šimića i Rusa Iaroslava Shikhova.

Pravo nastupa imaju boksači rođeni 2004. i 2005. godine. Prijavljeni su borci iz 19 zemalja.