Habazin: Ovo nije kraj!

Nakon  poraza od francuskinje Sonvico, Ivana Habazin otvorila je srce – Osjećam potrebu izreči nekoliko riječi.

– Prvo, hvala svima, koji su mi podrška cijelo vrijeme. I u usponu, i u padu. Isto tako, žao mi je što sam iznevjerila ljude koji su najviše vjerovali u mene. Sve je ovo život. Da bi mogao hodati, moraš znati i puzati. Nekada treba puzati da bi se mogao ponovno podići!!

– Hvala svim kritičarima, a posebno onima koji me hvale na sva vrata samo u pitanju pobijede, a imaju najgore riječi u slučaju poraza. I to je sastavni dio života. Pogotovo je velika motivacija kada to dolazi od ljudi koji mi glume bliske prijatelje. Dragi ljudi, boks je moj život! Moj izbor! To je sport u kojem jedna osoba mora izgubiti. Izgubila sam, ne jednom. Izgubila sam nekoliko puta. Izgubila sam u ključnim trenutcima. Nekada sam u ključnim trenutcima i pobjedila.

– Ne ponosim se porazom, i ja sam sama sebi najveći kritičar. Nisam sretna. Imam gorak okus u ustima, i to je moj najveći poraz.

– Nisam zadovoljna svojom izvedbom na ovim kvalifikacijama. Izgubila sam, jer sam pobijedila samu sebe. Niz poraza nastavio se sad i dulje nego što sam mogla očekivati. Nisam osoba koja je ikada odustala. Nisam osoba koja traži izgovore, jer za svaki potez, za svaku propuštenu priliku JA SAM odgovorna osoba. Pokušala sam izači iz svih prepreka. Možda nisam pobijedila u borbama, ali jesam u preprekama.

– Želim se zahvaliti Hrvatskom boksačkom savezu na ukazanom povjerenju i prilici da odem na kvalifikacije, ali isto tako želim se i ispričati što nisam opravdala to povjerenje.

– Ovo nije kraj. Nije!!! Nisam bila samo jednom na dnu. Nisam se vratila samo jednom iz ničega, ali jesam. Vratit ću se opet. Sve ima svoj razlog. Znam da samo Bog zna zašto sam podbacila, ali nisam ni trunke posumnjala u Njegovu volju. Hvala svima na iskrenim porukama podrške. Nikada nije kasno za promjene, nikada nije kasno za novi početak. Poraz nije kraj, već odgoda za veće sutra.

Kaže Ivana, koja će u Londonu ostati još nekoliko dana u društvu Marije Malenice, naše druge reprezentativke. (kl)