Gradac: Hrvatska – Mađarska 8:2

Sjajno su odrađeni dani boksa u općini Gradac na Makarskoj rivijeri. Već drugu godinu zaredom, hrvatska boksačka reprezentacija ugošćuje na turističkim destinacijama na moru inozemne saveze. Ove godine, tako je u Gradac stigla seniorska Mađarska reprezentacija. A naši su se reprezentativci potrudili da na noge podignu oko 1000 gledatelja na samoj gradskoj rivi.

U neopisivom mediteranskom ugođaju, uz jedan uvodni sparing splitskih djevojaka Lucije Postulivić i Martine Vranješ, na ring su stupili seniori. Odlično je otvorio Marko Zeljko (69 kg) sa Kozák Lászlóm. Nakon tri uzbudljive runde podijeljeenom odlukom sudaca slavio je Sesvećanin. U srednjoj kategoriji boje Lijepe našše branio je Stjepan Čondrić sa tamnoputim Oroyovwe Onoriode Isaac. Nakon uvjerljivog boksa Mađara, nakon druge runde trener Saša Škaro predao je meč za izjednačenje. Uslijedila je serija Hrvata. Prvo je Luka Plantić uvjerljivo pobijedio Lukácsy Bencea u poluteškoj, da bi Fran Hodak atraktivno prekidom u teškoj slavio protiv Hámori Ádáma. I šećer na kraju superteški dvoboj Branimira Lovrena i mladog Berki Károlya. Uz tri runde kanonade sa obje strane, Lovren je slavio podijeljenom odlukom sudaca.

– Oduševljen sam. Publika je zaista mogla uživati u sjajnim mečevima. Hrvatska je potpuno zasluženo slavila i ova atmosfera samo je dodatan podstrek boksu u Hrvatskoj – rekao je nakon susreta Predsjednik saveza Bono Bošnjak, čiji je ovo zapravo i idejni projekt. Boksačka karavana, iz Gradca seli u Podgoru, gdje će već sutra u 21 sat ponovno u ring hrvatski reprezentativci, pojačani sa velterašem Jugovićem i poluteškašem Nikicom Radonjićem.