Goran Ivezić – Anitu Žilić u Mađarskoj je pobijedila bolest

Iako su Svjetsko prvenstvo za mlađe seniorke i Mađarska već odavno samo dio statistike, iza suhih brojki kriju se sudbine i odluke koje vrijedi ocijeniti i objasniti. Na tragu toga mnaš sugovornik je trener Anite Žilić Goran Ivezić iz BK Radnički iz Slavonskog Broda.

Kako je Anita došla do Mađarske?

Ona je to izborila nastupajući za Hrvatsku na Europskom prvenstvu u Italiji gje se u kategoriji do 64 kg potpuno zasluženo plasirala i na Svjetsko prvenstvo u Budimpešti.

A tamo?

Naletjela je na nimalo laganu suparnicu. U prvom kolu dočekala ju je europska prvakinja Ruskinja. Bez obzira na njezinu snagu moramo kazati da je Anita prije Mađarske pokupila bakteriju koja ju je mučila tri tjedna prije puta. Kada vam kažem da je prije puta morala dobiti pet boca infuzije jasno vam je u kavom je stanju bila. Iz tog razloga imala je problema sa skidanjem kila koji su za posljedicu imali manjak snage.

Ruskinja je na kraju?

Nakon te borbe ona je otišla do finala gdje je od nje bila bolja Indijka.

Sama borba?

Ništa posebno. Da nije bilo hendikepa zbog bolesti zbog kojeg nije mogla skidati kile, tehnički gledano i Anita i Ruskinja bile su blizu.

Borbe i sudačke odluke?

Od prve runde bilo je vidljivo da ruski timovi imaju jak vjetar u leđa od sudaca. Mi smo to najviše vidjeli u borbi gabrijela Veočića koji je s Rusom bio ravnopravan. Naravno kada znaš da te čeka meč u kojem imaš hendikep borcu i treneru nije lako. Osjeti se to.

Anita Žilić ovih dana?

Nakon svih tih problema, ona sada normalno trenira i siguran sam da će u budućnosti biti još bolja. Nju sada očekuje start 1. Hrvatske boksačke lige te odlasci na međunarodne turnire. Sa svojih 17 godina ona još godinu dana može biti među mlađim seniorkama te pokazati da može biti šampionka.